Paste Carbonara

de Panacris in Fusilli, 6 Dec 2012 | 7528 vizualizari

 

Un fel principal ce poate fi consumat la pranz sau cina. Rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • sunculita taraneasca 100 g,
  • sunca de praga 100 g,
  • salam cu sunca 100 g,
  • ciuperci 1 conserva,
  • ulei de masline 50 ml,
  • usturoi 4 capatani,
  • smantana 4 linguri, oua 4 bucatai,
  • cascaval (ideal ar fi parmezan) 250 g,
  • mini fusilli 400 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Se pun intr-un vas adanc cca 3 l de apa rece cu putina sare la clocotit. Se adauga pastele, lasandu-se la fiert dupa primul colcot, la foc mediu cca. 8 minute.

Intre timp se taie marunt, cele 3 feluri de sunca, care se pun la prajit in ulei incins, acoperit cca. 5 minute. Dupa ce s-au rumenit putin, se adauga ciupercile scurse de lichidul din conserva, lasandu-se la dinstuit la foc mic cca. 5 minute. Pastele se scot din apa in care au fiert, se adauga la amestecul de sunca si ciuperci si se asezoneaza cu usturoi pisat. In acest moment se opreste focul. Se amesteca, energic, smantana cu ouale batute energci si cascavul ras, rasturnandu-se peste amestecul fierbinte de paste, sunca si ciuperci, amestecandu-se usor, pana se inglobeaza toate ingredientele.

Se serveste imediat cu adaos de smantana sau verdeata dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot folosi orice fel de paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

20.12.2012, 13:51

Aoleuuuuuuuuuuu ma duc sa-mi ascund mancarea,ca vine Tavi si la mine )))))))))))

adasev12 1

20.12.2012, 13:58

Tavi, are drepate...asa se fac pastele carbonara in italia....dar hai sa fim indulgenti, aici, la noi, le mai adaptam...is bune si a sa

Panacris 1

20.12.2012, 14:14

Tavi , pai tocmai inseamna ca am reinventat carbonara . Inca nu am ajuns in Italia, sa le incerc pe cele originale Accept criticile! Si astept sa postezi reteta originala de carbonarra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte