publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Crema de branza cu zmeura
Se amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se aduce la fierbere, pana se obtine un lichid translucid. ...
Chiftele clasice
Painea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 3 minute. Carnea se amesteca energic, cu ouale, painea stoarsa de apa, sarea iodata, piperul, mararul tocat marunt si boiaua de ardei dulce. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se formeaza chiftelute, care se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se...
Salata de conopida
Conopida se curata de foi si eventualele insecte, se rupe buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se stropeste cu zeama de lamaie, ptr a-si pastra culoarea alba. Dupa ce s-a racit, se zdrobeste cu furculita sau mixerul, se adauga...
Ciorba taraneasca cu carne de vacuta
Ceapa se curata, se spala, sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa, punandu-se la fiert impreuna cu mirodeniile si legumele in oala minune. Se lasa la fiert cca. 30 de minute, apoi se pune la racit, ptr a se putea deschide capacul mai repede....
Clatite a la Robert
Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia...
Strudel cu mere si dovleac
Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste...
Mancare de praz cu masline
Prazul se curata, se spala se taie rondele si se pune la inabusit cu putin ulei de palmier si apa. Intre timp maslinele, se dau intr-un clocot, in putina apa. Cand s-a inmuiat prazul se adauga, maslinele strecurate, rosiile si vinul. Se asezoneaza cu mirodenii, si se lasa la fiert cca. 20 de...
Mazare, praz si morcovi
Prazul se curata, se taie rondele si se pune la inabusit in putin ulei de palmier si apa. Se adauga mazarea si morcovul taiat bucatale, se aduga apa cat sa acopere amestecul de legume. Se asezoneaza de sare, piper, boia si marar, lasandu-se la feirt la foc mic cca. 20 de minute, necoperit. Se...
Pastrav somonat pe pat de praz si ardei
Prazul si ardeii se curata, se spala si se taie rondele. Intr- tava termorezistenta se aseaza patul de praz si ardei. Pestele se curata, se asezoneaza cu mirodenii, se lasa la rece cca. 10 minute, apoi se aseaza pe patul de legume. In burta pestelui si pe langa el se aseaza rondele de lamaie....
Tarta cu legume de sezon si carne
Vanatase curata de coaja, se taie cubulete se da cu sare, se lasa cca. 10 minute pana se scurge lichidul amar, apoi se trec sub ub jet rapid de apa rece si se prezesc in ulei incins cca. 5 minute. Se scot dupa ce s-au prajit si se lasa inrt/o strecuratoare ca sa se scurga uleiul. Intre timp se...
Branza cu mucegai, mere ionatan si dulceata de sfecla rosie
Branza se taie cubulete, marul se spala, se taie in sferturi si se intre bucatile de branza. Totul se acopera "artistic" cu dulceata de sfecla rosie ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html ). Se serveste ca atare sau cu paine...
Sandvis cu ceva fin si smochine
Se ung feliile de paine cu ceva fin cu smantana Delaco, orneaza cu felii de smochine. Se servesc ca atare alaturi de o cana de ceai sau lapte ;)
Oua ochiuri in chifla Pave
Se taie capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol se pune putin ulei de masline si sparg cate doua oua. Se presara sare iodat si piper proaspat macinat. Se introduc chiflele, in cuptorul preincalzit,...
Scoici, surimi, file de peste in sos de vin
Untul se pune la topit intr-un vas Wok, se adauga scoicile si pestele taiat bucatele, cat o inghititura. Se asezoneaza cu sos de soia, usturoi presat si vin alb demisec, lasandu-se la fiert la foc iute cca. 5 minute. Spre final se adauga batoanele de surimi taiate la fel de marunt, caperele si...
Varza dulce cu piept de porc si carnaciori de bere
Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei si putina apa. Pieptul de porc se taie in bucatele, si se dinstuie cu zarzavatul, cca. 10 minute, acoperit, la foc mic. Intre timp varza se taie fideluta (eu am folosit ajutorul din dotare, Robotul cel...
Ciorba de varza dulce cu perisoare din carne de pui
Se curata zarzavaturile, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp se taie varza fideluta, adaugandu-se peste amestecul de zarzavat. Se asezoneaza de sare, piper, boia, frunze de dafin si leustean, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Intre...
Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)
Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu. Dupa ce s-au fiert legumele si carnea, se strecoara supa in alt vas, se lasa sa clocoteasca si se...
Sandvis cu pate si miez de lapte
Feliile de paine se ung cu pate de pui, se aseaza rondele de castraveti Panacris( vezi reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/castraveti-panacris-25663.html )si mini miez de lapte . Pofta buna! Rapid, gustos si satios!
Reteta ptr imunitate
Intr-o sticla curata si sterilizata, se pune tinctura de propolis, tinctura de echinaceea, polenul si se agita bine. Apoi se pune mierea pana se umple sticla, apoi se amesteca energic si se pune la macerat, la rece ( la frigider!) timp de 4-7 zile, timp in vcare se aguta de doua ori/zi. Se...
Prajitura casei Panacris
Galbenusurile se freaca energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, untul topit, cacaoa si laptele. Se adauga apoi faina cernute cu praful de copt, zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Alautul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de...
Dulceata din catina Panacris
Zaharul se pune la fiert cu apa. Intre timp lamaia se spala bine si se taie cubulete. Dupa ce s=a topit zaharul, se adauga cubuletele de lamaie , se lasa la fiert cca. 10 minute, apoi se adauga pasta de catina, lasandu-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute. La finalul fierberii, se adauga...
Vin din macese
Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea. Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste, dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde proprietatile la...
Pulpe de pui cu ardei la cuptor
Pulpele se curata, se spala, se ung cu ulei, se asezoneaza cu condimente si se pun la copt, intr-o tava termorezistenta, in cuptorul preincins cca. 20 de minute la foc iute, neacoperit. (Le-am cam bronzat un pic:D ) apoi se adauga vinul si se mai lasa la copt cca. 10 minute. Se servesc...
Bundas cu miez de lapte
Chifla se taie felii mai groase. Ouale se bat energic cu un praf de sare, se trec apoi feliile de chifla prin oula batut si seprajesc in ulei de palmier foarte incins. Miezul de lapte se taie felii si se aseaza peste felia fierbinte, se orneaza dupa gust cu castraveti sau rosii proaspete.
Sandvis cu ou si cascaval
Uleiul se pune la incins, apoi se pune oul si se amesteca repede si continuu ptr a nu se fac omleta. (Numai stiu cum modului acesta de preparat din ou! Noi ii spunem "oua frecate:D" ) Se taie o felie de paine de casa cu seminte, se pune oul pe paine, se orneaza cu ketchup si felii...
Supa cu legume si galuste de carne
Legumele se curata, se spala si se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Intre timp carnea de vitel se toaca foarte fin, se amesteca cu oul, se asezoneza c sare si piper si se adaga pesmetul, amestecandu-se pana se omogenizeaza toateingredientele. Se...
Guguluf cu iaurt, zmeura si stafide
Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat si margarina moale. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga la amestecul de oua, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele. La final se adauga stafidele, zmeura si ciocolata rasa, amestecand usor. Se toarna...
Pulpe de pui, bacon, mix de brocoli si conopida
Pulpele se spala, se curata de piele. Se invelesc in feliile de bacon, se stropesc cu ulei de masline, apoi se aseaza intr-o tava termorezistenta, se pun deasupra legumele, se adauga vinul si se pun la cuptor, la 200 g, cca. 20 de minute neacoperit. La final se acopera cu felii fine de...
Rapsodie de toamna
Maricica a somat si asa ca am pus-o la treaba. Se pun ingredientele, in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Masina se programeaza ptr....
Pulpa de porc cu pleutorus
Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp carnea se curata, se spala si taie felii. Apoi se adauga la ceapa calita, se lasa sa se perpeleasca putin, apoi se completeaza cu vin si apa, ata cat sa acoepre mancarica. Intre timp se curata ciupercile si...