Creveti cu sos de portocale

de Panacris in Fructe de mare, 2 Dec 2012 | 7582 vizualizari

 

Am primit un mesaj pe FB, cu " am nevoie de vot la aceasta reteta..." , initial nici nu am citit. Am revenit mai tarziu la mesaj, cand am vazut ce preparat a fost propus, am si dat votul, m-am imbracat, am trezit Skodita, din parcare, am dat fuga la hipermarket, cu lista de ingrediente, m-am intors plina de entuziasm si am "purces" la prepararea lui. Sper sa va incante, macar privirea, daca nu si pupilele gustative ;) Pansy 's recipes multumesc de inspiratie! :-*

 

INGREDIENTE

  • creveti 300 g,
  • boia de ardei dulce sau iute 1 lingurita,
  • praf de usturoi 1 lingurita,
  • ulei de susan 1 lingurita,
  • radacina de ghimbir tocata 1 lingurita,
  • sofran 1 lingurita,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 2 catei ,
  • suc natural de portocale ( din 2 portocale) o ceasca,
  • portocale 3 bucati,
  • unt 30 g,
  • ulei pentru prajit,
  • smantana dulce pentru gatit 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinatdupa gust,
  • cozi de arpagic tocate sau cozi de ceapa verde tocate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de portocale:

Crevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente (sare, piper, ghimbir, suc de portocala, sofran,praf de usturoi, ulei de susan, boia de ardei, ghimbir ras) avand grija sa fie imbracati de amestec,dupa care se dau pentru 30 de minute la rece, acoperiti cu o folie de plastic. Apoi se prajesc in ulei, scursi de zeama, pe ambele parti,nu mai mult de 1-2 minute,pana capata culoarea roz. Se scot si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. 

Ceapa, usturoiul si portocalele se curata de coaja si se toaca marunt. Intre timp se topeste intr-o tigaie incapatoare untul, se calesc ceapa, usturoiul si ghimbirul ramas, apoi se sting cu suc de portocale ( din 1 portocala), se lasa sa fiarba usor 1 minut, apoi se adauga smantana si se mai lasa pe foc mic sa se lege sosul, cam 3 minute.

La final se adauga crevetii, se mai da un clocot impreuna, se rectifica gustul sosului, daca mai este nevoie si se inchide focul. La final se adauga cubuletele de portocala si arpagicul tocat sau cozi de ceapa verde tocate. Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez, ornata cu fasii de portocala. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti pe pat de legume