Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 23 Noi 2012 | 20711 vizualizari

 

Un fel gustos, specific zonei din care ma "trag" . Se poate servi la micul dejun, pranz, cina sau intre mese =))

 

INGREDIENTE

  • faina 1000 g,
  • drojdie proaspata 2 cuburi,
  • lapte 1 cana,
  • zahar 2 linguri,
  • un praf de sare,
  • ulei de palmier 300 ml.
  • Umplutura:
  • telemea de oaie uscata 350 g ,
  • Crema de branza Ceva fin de la Delaco 100 g,
  • smanatana 1 lingura,
  • marar tocat 1 legatura,
  • cozi de ceapa verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde:

De data asta, am lasat-o pe Maricica sa se odihneasca, si am purces la treaba. Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se marunteste drojdia si se adauga la lapte, impreuna cu  zaharul si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pune laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framanta bine. Aluatul trebuie sa fie moale, nu foarte rigid. Se lasa la crescut (acoperit) intr-un loc cald cel putin jumatate de ora.

Telemeaua se da pe razatoarea mica, se amesteca cu crema de branza, smantana, mararul si ceapa taiate marunt, pana se incorporeaza toate ingredientele.  

Din aluatul de langosi se ia o bucata si se intinde cit pentru un langos. Se ia o lingura-doua din compozitia de brinza si se pune in mijlocul aluatului. Se lipesc bine marginile una peste alta. Se pune la incins mult ulei intr-o tigaie (langosii trebuie sa pluteasca in ulei) si se pun langosii la fript. Se lasa la scurs pe o farfurie pe care s-a pus un prosop de bucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv-briose