Ooo, de cand aveam in plan, aceasta bundinca, specific bucatariei unguresti. S-a ivit ocazia, fiindca laptele de tara nu s-a baut si am facut branzica din el.
Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute. Intre timp se amesteca branzica cu zaharul pudra vanilinat, zaharul Bourbon, un praf de sare, coaja de lamaie, stafide si 4 oua, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste o tava termorezistenta, unsa cu unt si eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat ca am avut o sapatamna de snitzele :D) Pastele se strecoara si se trec, rapid, sub un jet de apa rece, Se aseaza un strat de paste, crema de branza si alt strat de paste. Oul ramas se bate cu laptele si se toarna peste preparat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 35 de minute la foc mediu.
Pofta buna!
1
la servire se poate orna cu sirop de visine ;)