In sfarsit a venit si randul lintei. Prima oara am gatit linte, acu' 20 de ani cand eram tanara bucataresa, nu mi-a reusit si pana acum nu am mai probat. Pot sa va spun ca are un gust intre mazare si fasole boabe. Se pare ca de data asta mi-a reusit ;)
Linte se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se curata ceapa si legumele, se taie marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga faina, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune lintea strecurata, se adauga cca. 2 litri de apa rece si se pune la fiert neacoperit, la foc mediu cca. 45 de minute. La oala minune, se lasa cca. 15 minute dupa ce incepe sa fluiere. Atentie, sarea, piperul si boiaua se pun dupa ce s-a fiert lintea, daca puneti inainte riscati sa nu se mai fiarba lintea. Dupa ce s-au fiert toate legumele, se asezoneaza de sare, piper si boia. La servire se presara verdeata tocata marunt.