Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete

Ochiuri de prepeliță în pâine

In Sandvisuri la 10 Feb 2013

Se încinge uleiul de palmier, se adaugă felia de pâine cu miezul scos, în ulei și se prajește usor pe ambele părți, după ce a prins puțină culoare se adaugă ouăle de perpeliță ți se prăjesc ușor. Se asezonează de sare și piper și se servesc fierbinți cu...

Cozonac ca la Doina

In Dulciuri la 6 Feb 2013

Se înmoaie drojdia cu puțin lapte, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță făina și se amestecă bine, apoi se acoperă cu un prosop și se pune la crescut la căldură. După ce a crescut drojdia, se amestecă cu compoziția de maia păstrată la cald, se amestecă bine, apoi se pune din...

Păstrăv în crustă de mălai

In Pastrav la 6 Feb 2013

Peștele se curăță, se spală sub jet de apă rece, se masează cu sare, apoi se lasă la rece cca. 10 minute. Se tavălește peștele prin mălai, apoi se pune la prăjit în tigaia doubleta, cca 10 minute pe fiecare parte. Se servește fierbinte cu mămăliguță fierbinte și mujdei de...

Musaca talmes-balmes

In Mancaruri cu carne la 4 Feb 2013

Cartofii se curăță, se taie în bucățele și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 20 de minute la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Ceapa și morcovul, se curăță, se toacă mărunt și se pun la dinstiut în puțin ulei și apă, cca. 5...

Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate

In Pui la 31 Ian 2013

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se...

Dulceață de morcovi

In Conserve la 27 Ian 2013

Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se...

Tartă cu vișine și migdale

In Prajituri la 27 Ian 2013

Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu  ouăle  şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute....

Ficat de vițel cu ceapă și mere

In Vita la 27 Ian 2013

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie...

Tocană de berbecuț

In Oaie la 27 Ian 2013

Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță,...

Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă

In Supe/Ciorbe la 27 Ian 2013

Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După...

Salată de vinete cu ardei copt

In Salate la 26 Ian 2013

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând  ulei, în fir subțire, ca la maioneză.  Se adaugă gălbenușul...

Sandvis de seară

In Sandvisuri la 24 Ian 2013

Se ung feliile de pânie cu pate de casă ( http://www.bucataras.ro/retete/pate-de-casa-40929.html?p=1#com1047998), peste care se pun feliuțe subtiri de brânză cu mucegai nobil. Se servesc alături de felii de ridiche albă sau felii de ceapă roșie după gustul fiecăruia. 

Mămăligă cu brânza de capră și papară

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2013

Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la...

Saramură de macrou

In Peste la 20 Ian 2013

Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe  alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute.  Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca...

Salată de paste Panacris

In Salate la 15 Ian 2013

Pastele se fierb în apă rece cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare, cca. 10 minute. pastele se scurg de apă, apoi se presară puțin ulei de măslineși se amestecă ușor. Într-un vas mare se pun pastele,...

Prajitura cu mac si nuca

In Prajituri la 13 Ian 2013

Albusurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Se adaugă semințele de mac, nuca macinata si făina ametecându-se uțor, de jos în sus până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă taptetată cu unt și...

Rulada taraneasca

In Porc la 11 Ian 2013

Fleica de porc se bate usor cu ciocanul de carne pana se uniformizeaza. Se scoate umplutura de carnati si se aseaza peste carne. Se ruleza usor carnea, se prinde cu bete de frigarui, se lasa la rece cca. 25 de minute. Apoi se scoate se portioneaza, se asezoneaza de mirodenii si  pune la...

Fasole rosie, carnati si orez!

In Mancaruri cu carne la 6 Ian 2013

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc mic. Intre timp se taie carnatii feliute medii, care se adaga apoi la amestecul de ceapa, gatindu-se la foc mediu, cca. 5 minute, neacoperit. Se asezoneaza de piper, foi de dafin, adaugandu-se zacusa si cca....

Pricomigdale

In Dulciuri la 5 Ian 2013

Albusurile se bat energic cu un praf de sare, si zaharul pudra vanilinat, pana se obtine o masa cremoasa. Apoi se adauga migdalele, nuca macinata, aromele si se amesteca usor pana se inglobeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se pun mici gramajoare din compozitia...

Cheescake cu visine

In Dulciuri la 5 Ian 2013

 Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o forma de tort cu peretii...

Piftie de porc

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu  mirodeniile, lasandu-se la fiert, la...

Piftie de curcan

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate  si jumatate din usturoiul pisat. Se lasam sa fiarba la foc mic , cca. 60 de minute, pina cand zeama devine...

Ceafa de porc festiva

In Porc la 2 Ian 2013

Ceafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa, ciupercile curatate si feliate. Se maseaza apoi ceafa cu sare, piper si cimbru. Se aseaza ceafa intr-un vas de lut, care in prealabil, a fost cufundat in...

Prune uscate invelite in jambon

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Prunele se invelesc in felii subtiri de jambon, se aseaza inr-un vas termorezistent si se dau la cuptor cca. 15  minute la foc mediu. Se servesc ca atare, reci sau calde, la aperitiv.

Ciorba de cartofi cu zeama de varza

In Ciorbe la 1 Ian 2013

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare, boia de ardei dulce si marar plus cca. 2000 ml apa si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc mediu,...

Friptura de prepelita

In Mancaruri cu carne la 1 Ian 2013

Se amesteca, sarea, piperul, cimbrul, vinul si uleiul de masline. Cu acest amestec se maseaza bine prepelitele, apoi se umplu cu felii de portocale si mere, se invelesc in prosciuto, se leaga bine cu ata, rezistenta la copt, si se  pun la copt, in  cuptorul preincins, cca. 50 de minute...

Salata de curcan

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2013

Carnea de curcan se taie bucatele, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata si se fierb in apa cu putina  sare cca. 15 minute. Gogosarii, morcovii si telina se trec prin...

Chec cu ciuperci si carne de curcan

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2013

Carnea de curcan se taie marunt, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata se toaca marunt si se fierb in apa cu putina sare cca. 15 minute. Se scurg, se amesteca cu carnea de curcan aromata, se...

Trufe de branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2013

Se amesteca energic branzeturile, pana se omogenizeaza, apoi se lasa la rece cca. 25 de minute. Din amestecul obtinut se fac bilute, care apoi se rostoglesc prin diversele mirodenii. Un sfat, faceti intai toate bilutele, puneti-le pe un platou, apoi le dati prin topinguri;) 

Mazare sote cu bacon

In Mancaruri cu carne la 29 Dec 2012

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce a devenit translucida, se adauga mazarea si morcovii, se asezoneaza de sare, boia, piper si marar, se adauga cca. 300 ml. apa si se lasa la fiert semiacoperit cca. 15 minute la foc mediu. Baconul se taie fideluta,...

Afisate 1051 - 1080 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]