publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Ochiuri de prepeliță în pâine
Se încinge uleiul de palmier, se adaugă felia de pâine cu miezul scos, în ulei și se prajește usor pe ambele părți, după ce a prins puțină culoare se adaugă ouăle de perpeliță ți se prăjesc ușor. Se asezonează de sare și piper și se servesc fierbinți cu...
Cozonac ca la Doina
Se înmoaie drojdia cu puțin lapte, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță făina și se amestecă bine, apoi se acoperă cu un prosop și se pune la crescut la căldură. După ce a crescut drojdia, se amestecă cu compoziția de maia păstrată la cald, se amestecă bine, apoi se pune din...
Păstrăv în crustă de mălai
Peștele se curăță, se spală sub jet de apă rece, se masează cu sare, apoi se lasă la rece cca. 10 minute. Se tavălește peștele prin mălai, apoi se pune la prăjit în tigaia doubleta, cca 10 minute pe fiecare parte. Se servește fierbinte cu mămăliguță fierbinte și mujdei de...
Musaca talmes-balmes
Cartofii se curăță, se taie în bucățele și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 20 de minute la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Ceapa și morcovul, se curăță, se toacă mărunt și se pun la dinstiut în puțin ulei și apă, cca. 5...
Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate
Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se...
Dulceață de morcovi
Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se...
Tartă cu vișine și migdale
Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu ouăle şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute....
Ficat de vițel cu ceapă și mere
Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie...
Tocană de berbecuț
Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță,...
Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă
Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După...
Salată de vinete cu ardei copt
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul...
Sandvis de seară
Se ung feliile de pânie cu pate de casă ( http://www.bucataras.ro/retete/pate-de-casa-40929.html?p=1#com1047998), peste care se pun feliuțe subtiri de brânză cu mucegai nobil. Se servesc alături de felii de ridiche albă sau felii de ceapă roșie după gustul fiecăruia.
Mămăligă cu brânza de capră și papară
Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la...
Saramură de macrou
Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute. Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca...
Salată de paste Panacris
Pastele se fierb în apă rece cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare, cca. 10 minute. pastele se scurg de apă, apoi se presară puțin ulei de măslineși se amestecă ușor. Într-un vas mare se pun pastele,...
Prajitura cu mac si nuca
Albusurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Se adaugă semințele de mac, nuca macinata si făina ametecându-se uțor, de jos în sus până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă taptetată cu unt și...
Rulada taraneasca
Fleica de porc se bate usor cu ciocanul de carne pana se uniformizeaza. Se scoate umplutura de carnati si se aseaza peste carne. Se ruleza usor carnea, se prinde cu bete de frigarui, se lasa la rece cca. 25 de minute. Apoi se scoate se portioneaza, se asezoneaza de mirodenii si pune la...
Fasole rosie, carnati si orez!
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc mic. Intre timp se taie carnatii feliute medii, care se adaga apoi la amestecul de ceapa, gatindu-se la foc mediu, cca. 5 minute, neacoperit. Se asezoneaza de piper, foi de dafin, adaugandu-se zacusa si cca....
Pricomigdale
Albusurile se bat energic cu un praf de sare, si zaharul pudra vanilinat, pana se obtine o masa cremoasa. Apoi se adauga migdalele, nuca macinata, aromele si se amesteca usor pana se inglobeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se pun mici gramajoare din compozitia...
Cheescake cu visine
Fursecurile se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga laptele caldut, untul topit, cacaua si restul mirodeniilor, dupa gustul fiecaruia, framantandu-se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o forma de tort cu peretii...
Piftie de porc
Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp se curata zarzavaturile se adauga la carne impreuna cu mirodeniile, lasandu-se la fiert, la...
Piftie de curcan
Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate si jumatate din usturoiul pisat. Se lasam sa fiarba la foc mic , cca. 60 de minute, pina cand zeama devine...
Ceafa de porc festiva
Ceafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa, ciupercile curatate si feliate. Se maseaza apoi ceafa cu sare, piper si cimbru. Se aseaza ceafa intr-un vas de lut, care in prealabil, a fost cufundat in...
Prune uscate invelite in jambon
Prunele se invelesc in felii subtiri de jambon, se aseaza inr-un vas termorezistent si se dau la cuptor cca. 15 minute la foc mediu. Se servesc ca atare, reci sau calde, la aperitiv.
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei si apa. Intre timp se curata cartofii si se taie in patratele. Cubuletele de cartofi se adauga la ceapa calita se asezoneaza de sare, boia de ardei dulce si marar plus cca. 2000 ml apa si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc mediu,...
Friptura de prepelita
Se amesteca, sarea, piperul, cimbrul, vinul si uleiul de masline. Cu acest amestec se maseaza bine prepelitele, apoi se umplu cu felii de portocale si mere, se invelesc in prosciuto, se leaga bine cu ata, rezistenta la copt, si se pun la copt, in cuptorul preincins, cca. 50 de minute...
Salata de curcan
Carnea de curcan se taie bucatele, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata si se fierb in apa cu putina sare cca. 15 minute. Gogosarii, morcovii si telina se trec prin...
Chec cu ciuperci si carne de curcan
Carnea de curcan se taie marunt, se adauga sosul de soia si praful de curry, se maseaza bine, apoi se lasa la rece cca. 30 de minute sau chiar peste noapte. Ciupercile se curata se toaca marunt si se fierb in apa cu putina sare cca. 15 minute. Se scurg, se amesteca cu carnea de curcan aromata, se...
Trufe de branza
Se amesteca energic branzeturile, pana se omogenizeaza, apoi se lasa la rece cca. 25 de minute. Din amestecul obtinut se fac bilute, care apoi se rostoglesc prin diversele mirodenii. Un sfat, faceti intai toate bilutele, puneti-le pe un platou, apoi le dati prin topinguri;)
Mazare sote cu bacon
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce a devenit translucida, se adauga mazarea si morcovii, se asezoneaza de sare, boia, piper si marar, se adauga cca. 300 ml. apa si se lasa la fiert semiacoperit cca. 15 minute la foc mediu. Baconul se taie fideluta,...