Musaca talmes-balmes

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2013 | 14168 vizualizari

 

Recunosc, că de azi dimineață mă frământ ce nume să dau ”hibridului” de musaca. Cleme mi-a oferit titlul ideal, așa că pot posta rețeta! Multumesc Cleme!

 

INGREDIENTE

  • carne tocată amestec (vită și porc) cca. 1000g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper alb proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulcem
  • cimbru,
  • oregano,
  • mărar,
  • cartofi albi de Gheorghieni 1000 g,
  • mozzarela cca. 250 g,
  • ouă de prepeliță 10 bucăți,
  • nucșoară,
  • bulion Panacris,
  • cașcaval Delaco cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca talmes-balmes:

Cartofii se curăță, se taie în bucățele și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 20 de minute la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Ceapa și morcovul, se curăță, se toacă mărunt și se pun la dinstiut în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă carnea tocată, boia de ardei, mărar, cimbru și oregano după gust, lăsându-se la prăjit cca. 10 minute la foc mic.

După ce cartofii s-au fiert, se pasează cu o presă specială sau cu mixerul, se adaugă mozzarela, ouăle de prepeliță, nucșoara, asezonându-se de sare și piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. În piureul obținut se adaugă amestecul de carne, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredinetele, se asează într-un vas termorezistent la cuptor, se presară bulionul deasupra, cașcavalul ras și oregano.

Se dă la cuptor ptr cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Se servește fierbinte acompaniată  de o salată de sezon!

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

cele 10 ouă de prepeliță se pot înlocui cu 3 ouă de găină

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata