Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă

de Panacris in Supe/Ciorbe, 27 Ian 2013 | 4872 vizualizari

 

O supă/ciorbă hrănitoare, chiar și fără carne.

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • ardei gras 100 g,
  • ardei kapia copt 50 g,
  • morcovi baby 10 bucăți,
  • fasole galbenă 1000 g., ·
  • sare iodată, ·
  • boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • leuștean, 
  • pătrunjel,
  • faină albă de grâu 2 linguri,
  • lapte covăsit 4 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă:

Am folosit fasolea oparită și congelată, din rezerva de anul trecut. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și puțină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curăță morcovii, se taie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea, se asezonează de sare, se adaugă leușteanul tocat mărunt și se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute. Între timp făina se amestecă cu 1 linguriță de boia se desface cu lapte covăsit și se adaugă la ciorbă. Se lasă să se dea un clocot, amestecând continuu, pentru a nu face cocoloașe. Dupa ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.

TIPS-URI

1

în timpul postului laptele covâsit se poate înlocui cu apă

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă dulce de fasole galbenă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Alexandra Elena 1

27.01.2013, 13:28

as manca si eu o portie

Cris2711 1

27.01.2013, 13:56

una din ciorbitele mele preferate

Satisfyyourcravings 1

27.01.2013, 14:28

Şi eu vreau!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba Radauteana