O ciorbiță delicioasă! M-am inspirat de la Sidy și Gaby. A ieșit o combinație super.
Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa curățată se taie rondele și se adaugă la amestecul de rădăcinoase. Apoi se adaugă și cubulețele de cartofi, se asezonează de sare, piper si tarhon, se completează cu cca 3000 l apă, se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit cca. 25 de minute. Spre final se adaugă 1 lingură de grăsime de rață, va prinde o savoare nemaipomeniă. După ce s-au combinat gusturile, se bat ouale cu iaurtul și se adaugă în fir ușor, atenție, doar după ce ciorbița a fost dată la o parte de pe foc.
Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt și ardei iute.
Poftă bună!