Ciorbă de praz cu cartofi

de Panacris in Ciorbe, 2 Mar 2013 | 20984 vizualizari

 

O ciorbiță delicioasă! M-am inspirat de la Sidy și Gaby. A ieșit o combinație super.

 

INGREDIENTE

  • praz 2 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată.
  • ceapă verde 1 legătura,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • gulie 1 felie mai graosă,
  • untură de rață,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • ouă 2 bucăți,
  • iaurt grecesc cca. 200 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de praz cu cartofi:

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa curățată se taie rondele și se adaugă la amestecul de rădăcinoase. Apoi se adaugă și cubulețele de cartofi, se asezonează de sare, piper si tarhon, se completează cu cca 3000 l apă, se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit cca. 25 de minute. Spre final se adaugă 1 lingură de grăsime de rață, va prinde o savoare nemaipomeniă. După ce s-au combinat gusturile, se bat ouale cu iaurtul și se adaugă în fir ușor, atenție, doar după ce ciorbița a fost dată la o parte de pe foc.

Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt și ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de praz cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de praz cu costiţă afumată