Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete

Salată de cartofi cu ton și capere

In Salate la 20 Mar 2013

Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se stropesc cu ulei de măsline. Între timp ceapa verde se curăță, se toacă mărunt și se...

Ciuperci umplute cu carne de cârnați

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2013

Pălăriile de ciuperci curățate, se pun într-o tavă termorezistentă, se presară sare, cimbru și puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se umple fiecare pălărie cu umplutură de cârnați, se pun din nou...

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

In Dulciuri la 19 Mar 2013

Brânza dulce de vaci, urda dulce, se amestecă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de lămâie și stafidele, până se înglobează toate ingredientele si se obține o cremă fină. Se suprapun câte trei foi de plăcintă unse cu unt topit, se pun câteva...

Trandafiri aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2013

Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate, curățate se toacă mărunt, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă, împreună cu costița...

Ciorbă cu inimioare și pipote de pui

In Supe/Ciorbe la 14 Mar 2013

Inimioarele și pipoțelele se fierb în apă cu puțină sare, cca. 35 de minute la foc mediu. Între timp legumele, (recunosc că am folosit legume congelate!), se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. După ce au fiert măruntaiele...

Mucenici

In Dulciuri la 10 Mar 2013

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (Recunosc, că am pus-o din nou la treabă pe " Maricica", mașina de pâine :D),  programul de aluat, cca. 90 de minute) . Din aluatul obținut se formează opturi, se ung cu...

Rață înăbușită în suc de ananas

In Rata la 10 Mar 2013

Rața se pune la fiert, în cca. 2000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină  sare , cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se scoate...

Cuib de viespi

In Dulciuri la 10 Mar 2013

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la umplutură se pune la fiert și când clocotește, se pune zahărul, mierea și nuca,...

Negresă a la Merișor

In Prajituri la 8 Mar 2013

Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile,...

Chec aperitiv Panacris

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2013

Prazul, ceapa verde, se curăță, se taie bucăți mari, apoi se mărunțesc împreună cu ardeiul copt, ciupercile și salamul. La acest amestec se adaugă ouăle, caperele, telemeaua, făina, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper și se amestecă bine până se...

Tort aperitiv cu cremă de brânză, ardei și verdeață

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2013

Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu  sare  şi  piper  alb,...

Pulpă de porc cu ciuperci și praz

In Porc la 8 Mar 2013

Pulpa de porc se fasonează ca să iasă un dreptunghi, ce se poate rula, apoi se asezonează de sare, piper și se pune la rece, cca. 15 minute. Între timp se curăță prazul, ciupercile, apoi se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei, cca. 10 minute, până ce prazul se...

Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2013

Prepararea cremei de brânză cu somon: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna,  somonul afumat tăiat bucățele, zeama de la o limetă,o lingură de icre negre, amestecându-se...

Ruladă din foietaj cu carne și praz

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2013

Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.   Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată, amestecându-se continuu, până lasă zeama. Se asezonează de sare, piper și mărarul tocat,...

Chiftele în aluat de bere by Gaby

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți. În...

Somon cu legume chinezești

In Somon la 3 Mar 2013

Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se adaugă mix-ul de legume chinezești Bonduelle (vlăstari de fasole mungo, morcovi, ardei gras roşu,...

Ciorbă de praz cu cartofi

In Ciorbe la 2 Mar 2013

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa curățată se taie rondele și se adaugă la amestecul de rădăcinoase. Apoi se adaugă și cubulețele...

Supă cremă de ciuperci

In Supe la 27 Feb 2013

Legumele se curăță de coajă, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile și se adaugă la legume, jumătate din cantitatea de ciuperci, în special codițele,...

File de pui cu sos de muștar

In Pui la 17 Feb 2013

Usturoiul se curăță, se mărunțește, se amestecă cu ceapa verde (eu am folosit ceapă din ghiveci!)  tocată mărunt, roșiile, muștarul, uleiul de măsline, uleiul de chilli și piperul, amestecându-se bine până se omogenizează ingredientele. Carnea se pune...

Varză murată cu bacon

In Mancaruri cu carne la 17 Feb 2013

Ceapa se curăță, se căleșete în puțin ulei si apă, împreună cu morcovii și baconul, tocate mărunt. Între timp varza murată se taie fideluță și se adaugă la amestecul de ceapă și bacon. Se asezonează de mirodenii, se transferă în oala sub presiune, se...

Supă de rață

In Supe la 17 Feb 2013

Măruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare, cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se...

Scoici cu sos aromat și cus-cus

In Fructe de mare la 17 Feb 2013

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la dinstiut, apoi se adaugă scoicșe și vinul, lăasîndu-se să fiarbă acoperit cca. 5 minute la foc mic. Apoi se adaugă roșiile,...

Salată de sparanghel cu jambon

In Salate la 17 Feb 2013

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se taie mărunt. Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Ouăle se curăță de coajă și se taie în patru. Se adaugă la sparanghelul mărunțit....

Salată de sparanghel cu ouă de prepeliță

In Salate la 17 Feb 2013

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se scurge de apă,apoi se taie mărunt. Ouăle se trec sub un jet de apă rece, apoi se curăță de coajă și se taie în patru.Se adaugă la sparnghelul mărunțit. Se...

Ștrudel cu vișine

In Dulciuri la 15 Feb 2013

Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie. ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se...

Mămăligă în straturi

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2013

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se...

Brioșe cu vanilie și ciocolată

In Prajituri la 10 Feb 2013

Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata...

Tocăniță de porc cu ciuperci

In Porc la 10 Feb 2013

Su curăță ceapa și ardeii, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apa, cca. 10 minute la foc mic. Carnea se spală, se curăță de grăsimi, se taie bucățele ți se adaugă la amestecul de ceapa și ardei. Se călesc împreună cca. 10 m inute la foc mic,...

Ciorbă dulce de vită

In Ciorbe la 10 Feb 2013

Carnea  de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere. Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin...

Salată Boeuf

In Salate la 10 Feb 2013

Morcovii se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca.15 minute neacoperit. Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Pieptul de pui rotisat, morcovii, cartofii, castravetii si gogșarii  se taie bucățele, apoi se...

Afisate 1021 - 1050 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]