Ștrudel cu vișine

de Panacris in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 4706 vizualizari

 

Un dulce super fain și super simplu!

 

INGREDIENTE

  • foi de plăcintă 1 pachet,
  • unt 200 g,
  • visine fără sâmburi cca. 500 g (din congelator, compot sau proaspete),
  • zahar pudră vanilinat,
  • scorțișoara 2 linguri,
  • nucă măcinată,
  • migdale fulgi cca. 50 g,
  • zahăr brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu vișine:

Untul se topește într-un vas cu fundul dublu sau la BainMarie.

ntre timp vișinile scurse de zeamă, se amestecă cu zaharul pudră vanilinat, nuca măcinată și scorțișoara. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu unt, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine și se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt în prealabil. Se procedează la fel cu celelalte foi. Untul rămas se pune peste strudele, apoi se presară fulgi de migdale și zahăr brun. Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.

După ce s-au copt se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se servește simplu sau cu adaos de sos de vanilie, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu vișine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu visine si branza de vaci