Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate

de Panacris in Pui, 31 Ian 2013 | 5319 vizualizari

 

Prânz sau cină, un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • ciocănele de pui 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • ierburi aromate ( oregano, cimbru, rozmarin, busuioc),
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • muștar clasic 2-3 linguri,
  • usturoi 4 căței,
  • capere 2-3 linguri,
  • ciuperci champignon marinate 1 borcan,
  • vin albdemisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate:

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute.

Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se amestecă cu uleiul de măsline, după care se aplică pe ciocănele, masându-le bine. Se pun ciocănelele în vasul roman, umezit bine, apoi se dă la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. Spre finalul coacerii se adaugă caperele, ciupercile marinate și un pahar cu vin alb demisec și se mai lasă la cuptor, neacoperit ptr a prinde crustă, cca. 10 minute la foc mediu.

Ciocănelele se servesc cu piure de cartofi/orez/cartofi natur, alături de o salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui si cartofi noi la cuptor