Am plecat de la saramura de somon a lui RuxyRux și am ajuns aici! Super delicioșenie vorba lui Medi!
Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se adaugă mix-ul de legume chinezești Bonduelle (vlăstari de fasole mungo, morcovi, ardei gras roşu, praz, ciuperci negre, vlăstari de bambus) și se căelsc cca.10 minute la foc iute. La final se adaugă cubulețe de roșii cca.3 linguri, 1 linguriță de sos picant, lăsându-se la foc cca 5 minute. După ce s-a oprit călirea se adaugă și usturoiul tocat mărunt.
Somonul se prăjește pe ambele părți, eu am folosit tigaia Doubleta, cca. 10 minute. Peste peștele prăjit se adaugă legumele, se închide capacul și se lasă la înăbușit cca. 5 minute.
Poftă bună!
1
eros pista se poate înlocui cu pastă de roșii picantă sau sos de chili.