O ciorbiță super bună!
Carnea de vită se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare la oala minune, cca. 30 de minute dupa ce începe să fluiere. Între timp se curăță ceapa se toaca mărunt și se pune la călit cu ardeiul gras tocat mărunt, în puțin ulei și apă. Se curăță toate zarzavaturile și se taie cubulețe, se adaugă apoi la amestecul de ceapă și ardei, se asezonează de sare, piper, foaie de dafin și se completeaz cu cca. 2 litri de apă rece, lăsându-se la fiert la foc mic, neacoperit cca. 25 de minute.
După ce carnea de vită s-a fiert, se scoate din zeama care a fiert, se mai mărunțește dacă e nevoie și se pune în ciorba de legume, se adaugă roșiile cu bulion, leuștean tocat mărunt, scoicile lăsându-se la fiert împreună cca. 15 minute ptr a se împreuna gusturile.
Se servește fierbinte cu ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia.