Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece.
Cu ajutorul unui fierastrau special pentru oase se taie piciorusele in cate trei parti .Urechile se taie in fasii de cate 2 degete ....
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste .
Sotati in ulei ceapa si usturoiul .
Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati .
In momentul in care se albeste carnea se taoarna...
Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei .
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit .
prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.
Eu folosesc o cratita Tefal antiaderenta cu care nu...
Se incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel .
Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar.
Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca .
Zaharul ajuta la dospirea mai rapida .
Eu...
Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei .
Adugati cartofii taiati rondele .
Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc .
Turnati deasupra smantana . Condimentati cu sare ,piper si omogenizati .
Dupa ce amestecul s-a racit se adauga 2 oua...
Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime.
Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati .
Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de mirodenii si frunzele d edafin maruntite .
Fierbeti timp de o ora costita , pana devine carnea moale ....
Pieptul de pui se taie cubulete .
Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru.
Toate acestea le-am maruntit . Dureaza 5 secunde .
Am adugat miezul de paine inmuiat in lapte si api stors .Omogenizati .
Nu...
Rosiile se spala si se taie cuburi .
Ardeiul se spala se curata de seminte si se taie marunt dupa dorinat .
Ceapa verde se taie rondele .
Ceapa se amesteca cu ardei , sare , zeama de lamie si putin ulei de masline .
Se aduga rosiile taiate cuburi si se amesteca...
Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa .
Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa .
Intre timp spalati si tocati marunt ardeiul,usturoiul si ceapa .
Se scoate carnea de gaina din cratita [ puteti...
Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata .
Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire .
Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare .
Setez pe programul fry timp de 30 minute ....
Am preparat un dresing din smantana, mustar si ulei.
Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare .
Tot acum se pune si patrunjelul tocat
Cartofii se taie cubulete . Sunculita de porc se taie si ea cubulete.
Amestecati in sosul format cartofii ,...
Morcovul si patrunjelul se taie rondele.
Sunculita si usturoiul se marunteste.
Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi.
Toate se soteaza in putin ulei.
Turnati deasupra apa fierbinte pentru a grabi fierberea.Sarati .
Cat fierb legumele se prepara galuste...
Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant .
Sarati si piparati carnea .
Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta .
Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime .
Cand carnea este rumena pe ambele parti se...
Orezul se pune la fiert in apa cu sare.
Folositi o oala adecvata cu fundul dublu.
Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut.
Amestecati ca sa nu se prinda orezul de fund .
Daca mai este nevoie adugati putin lapte .
Bobul trebuie...
Sfecla rosie se curata de codita si de mustata de la extremitati , se spala si se pune la fiert in apa multa timp de 30 minute .
Dupa fierbere sescurge apa si se lasa la racit .
Cand sfecla este aproape racita se curata coaja .
Acest soi sinusisodal, cultivat de mine in...
Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare .
Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi].
Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa .
Dupa primul...
Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei.
Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa.
Turnati deasupara bulionul si vinul rosu.
Nu va faceti griji pentru alcool,...
Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari.
Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie .
Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati .
Turnati deasupra 3l apa fierbinte ....
Vinetele coapte si curatate de coaja se toaca cu cutitul special [de lemn sau silicon]sau cu orice alt cutit din material inoxidabil .
Folosirea adecvata a cutitului din material inoxidabil va evita inegrirea vinetelor .
Atentie !!! Nu mixati vinetele cu robotul .Se sparg semintele...
Supa clara de pui se da in clocot.
Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama.
Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul.
Rosiile se incresteaza, se oparesc in apa fierbinte, se curata de pelite.
Blendati rosiile curatate cu ajutorul robotului de...
Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata .
In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc .
Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ].
Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate...
Initial am pus doar un crap . Mi-am zis ca ajunge .
Dupa ce am gustat prima feliuta prajita, am suplimentat materia prima [ atat de bun a fost ].
Crapul se portioneaza in felii potrivite pentru a le intoarce la prajire usor, sa nu se sfarame .
Condimentati pestele cu sare si piper ....
Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume .
Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea .
Turnati deasupra bulionul de rosiii .
Puneti sa fiarba un clocot impreuna cu usturoiul fin feliat .
Adugati la fiert foaia de...
Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase.
Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare .
Condimentati carnea cu harissa, usturoi si chilli .
Dati feliile de carne prin faina alba si le prajiti in ulei incins ,pana incepe sa se...
Pastele se fierb in apa cu sare , respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj .
Pentru rapiditate se incalzeste apa in fierbator .Economisiti asa timp .
Ceapa verde si carnatul se taie rondele .
Sotati usor in ulei ceapa si carnatul chorizo ,totul intr-un wok...
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc .
Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac .
Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul .
Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei masline si...
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici.
Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt.
Bucatile de peste se spala si se taie cuburi.
Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa.
Sarati si adaugati cartofii taiati cuburi....
Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie .
Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare .
Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar ....
Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase.
Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis .
Se pot pastra la rece cateva zile , astfel .
Inainte de preparare , icrele se pot limpezi cu apa rece si se scurg in sita ....
Se pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia.
Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba .
Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta la dospirea mai rapida a aluatului .
Lasati 15 minute aceasta maia , pana se observa ca incepe sa...
Racituri din urechi si adidasi de porc
Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special pentru oase se taie piciorusele in cate trei parti .Urechile se taie in fasii de cate 2 degete ....
Mancarica de curcan cu mazare verde si smantana
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Carnea de curcan se taie cuburi . Morcovul se razuieste . Sotati in ulei ceapa si usturoiul . Cand acestea incep sa devina sticloase se pune carnea de curcan . Sarati . In momentul in care se albeste carnea se taoarna...
Orez cu carne de vacuta si spanac
Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit . prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Eu folosesc o cratita Tefal antiaderenta cu care nu...
Painici cu lapte, unt si chimen
Se incalzeste usor laptele. Nu foarte mult , doar putin , sa fie caldicel . Laptele se amesteca cu doua linguri de faina , drojdia granulata si zahar. Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca . Zaharul ajuta la dospirea mai rapida . Eu...
Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa
Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei . Adugati cartofii taiati rondele . Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc . Turnati deasupra smantana . Condimentati cu sare ,piper si omogenizati . Dupa ce amestecul s-a racit se adauga 2 oua...
Costite de porc lipicioase
Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de mirodenii si frunzele d edafin maruntite . Fierbeti timp de o ora costita , pana devine carnea moale ....
Crochete de pui
Pieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit . Dureaza 5 secunde . Am adugat miezul de paine inmuiat in lapte si api stors .Omogenizati . Nu...
Salata cu rosii si branza fetta greceasca
Rosiile se spala si se taie cuburi . Ardeiul se spala se curata de seminte si se taie marunt dupa dorinat . Ceapa verde se taie rondele . Ceapa se amesteca cu ardei , sare , zeama de lamie si putin ulei de masline . Se aduga rosiile taiate cuburi si se amesteca...
Paprikas unguresc de gaina
Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp spalati si tocati marunt ardeiul,usturoiul si ceapa . Se scoate carnea de gaina din cratita [ puteti...
Jumeri prajite cu mar, la multicooker
Grasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata . Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire . Eu am preparat jumerile la multicookerul Philipps din dotare . Setez pe programul fry timp de 30 minute ....
Salata cu smantana, fasole verde, cartofi si sunculita de porc
Am preparat un dresing din smantana, mustar si ulei. Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare . Tot acum se pune si patrunjelul tocat Cartofii se taie cubulete . Sunculita de porc se taie si ea cubulete. Amestecati in sosul format cartofii ,...
Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc
Morcovul si patrunjelul se taie rondele. Sunculita si usturoiul se marunteste. Ceapa, ardeiul si telina se taie cuburi. Toate se soteaza in putin ulei. Turnati deasupra apa fierbinte pentru a grabi fierberea.Sarati . Cat fierb legumele se prepara galuste...
Ratoi cu rozmarin si ghimbir
Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant . Sarati si piparati carnea . Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta . Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime . Cand carnea este rumena pe ambele parti se...
Desert orez cu lapte si afine
Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati ca sa nu se prinda orezul de fund . Daca mai este nevoie adugati putin lapte . Bobul trebuie...
Salata de sfecla cu crema de hrean
Sfecla rosie se curata de codita si de mustata de la extremitati , se spala si se pune la fiert in apa multa timp de 30 minute . Dupa fierbere sescurge apa si se lasa la racit . Cand sfecla este aproape racita se curata coaja . Acest soi sinusisodal, cultivat de mine in...
Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici
Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare . Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi]. Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa . Dupa primul...
Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute pana devine albicioasa. Turnati deasupara bulionul si vinul rosu. Nu va faceti griji pentru alcool,...
Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus
Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati . Turnati deasupra 3l apa fierbinte ....
Vinete cu ardei, iaurt si seminte de pin
Vinetele coapte si curatate de coaja se toaca cu cutitul special [de lemn sau silicon]sau cu orice alt cutit din material inoxidabil . Folosirea adecvata a cutitului din material inoxidabil va evita inegrirea vinetelor . Atentie !!! Nu mixati vinetele cu robotul .Se sparg semintele...
Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris
Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se oparesc in apa fierbinte, se curata de pelite. Blendati rosiile curatate cu ajutorul robotului de...
Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava
Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata . In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc . Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ]. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate...
Crap proaspat prajit cu malai si aromatizat
Initial am pus doar un crap . Mi-am zis ca ajunge . Dupa ce am gustat prima feliuta prajita, am suplimentat materia prima [ atat de bun a fost ]. Crapul se portioneaza in felii potrivite pentru a le intoarce la prajire usor, sa nu se sfarame . Condimentati pestele cu sare si piper ....
Pulpe de pui in sos tomat
Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume . Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea . Turnati deasupra bulionul de rosiii . Puneti sa fiarba un clocot impreuna cu usturoiul fin feliat . Adugati la fiert foaia de...
Felii de carne cu dovlecei si cascaval
Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si chilli . Dati feliile de carne prin faina alba si le prajiti in ulei incins ,pana incepe sa se...
Tagliatelle cu chorizo
Pastele se fierb in apa cu sare , respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj . Pentru rapiditate se incalzeste apa in fierbator .Economisiti asa timp . Ceapa verde si carnatul se taie rondele . Sotati usor in ulei ceapa si carnatul chorizo ,totul intr-un wok...
Salata de vinete cu mustar si ridichi rosii
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul . Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei masline si...
Supa de somon si stiuca
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa. Sarati si adaugati cartofii taiati cuburi....
Stiuca crocanta cu busuioc
Feliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie . Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit sa-i dau putina suculenta prin marinare . Se amesteca mustarul cu ulei , masline si mustar ....
Salata cu icre de caras
Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece cateva zile , astfel . Inainte de preparare , icrele se pot limpezi cu apa rece si se scurg in sita ....
Paine cu faina integrala si fulgi de secara
Se pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba . Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta la dospirea mai rapida a aluatului . Lasati 15 minute aceasta maia , pana se observa ca incepe sa...