Ciorba de gascan cu legume si mazare verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 22 Mar 2021 | 2149 vizualizari

 

 Sotul meu este un mare amator de pasari de curte . Mi-a adus acasa un gascan  proaspat taiat .  L-am portionat si impartit . Ce sa va spun ca din piele si grasime si-a facut jumari . Tacamurile si o bucata de piept le-am destinat unei ciorbite .

 

INGREDIENTE

  • Tacamurile , oase [dela piept ] si o bucata de piept
  • 4 morcovi mici
  • 2 cartofi mari
  • 2 tije de tarhon uscat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei mic rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 4 linguri ulei
  • 300 gr mazare verde
  • 500 ml bulion de rosii
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gascan cu legume si mazare verde:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca  gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert .
  3. Tacamurile impreuna cu carnea se punla fiert in oala sub presiune cu 3 l apa , morcovi , telina , cartofi , pastarnac , foaie dafin si tijele de la patrunjelul verde .
  4. Nu uitati  xde tijele de tarhon si sa  sarati de la inceput .
  5.  Dupa o ora de fiert [ eu am o oala mia batranica de vreo 30 de anisi mai bine :D]. Se deschide oala respectand toate regulile de siguranta .
  6. Se strecoara zeama .Legumele se toaca cuburi .
  7. La fel se toca si bucata de piept .
  8. Restul tacamurilor se servesc cat sunt calde ca un fel de gustare . De obicei alaturi cu un cartoffierbinte si cate un morcov ce au fiert in zeama .
  9. Ceapa galbena si ardeiul rosu se taie marunt si se calesc usor in ulei .
  10. Se toarna deasupra zeama limpede in care a fiert carnea si legumele .
  11. Puneti la fiert mazarea verde [ eu am avut mazare verde congelata ].
  12. Dupa cateva minute introduceti legumele maruntite si bucatile de carne .
  13. Acriti cu bulion de rosii si piparati .
  14. Tot dupa cateva minute se opreste focul se garniseste cu verdeata tocata .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  16.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

In sezon puteti folosi si fasole verde .

2

Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca gascanul are carnea mai rosie si am dorit sa nu se tulbure zeama la fiert .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gascan cu legume si mazare verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Catalina L 1

22.03.2021, 19:15

oh la la de gascan as manca o portie, minunata

Panacris 1

22.03.2021, 20:22

Pfff, bunăciune! P.S. vreau și eu jumări preparate de Denes! Yamyyyy!

dantes 1

23.03.2021, 09:58

Gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu piept de pui