Pentru ca mi-au placut painicile cu chimen preparate mai inainte am decis sa fac o portie mai mare. Am mai umblat putin si la ingrediente !!!!
Se incalzeste usor laptele amestecat cu apa. Doar putin, sa fie caldicel.
Putin lichid se amesteca cu doua linguri de faina, drojdia granulata si zahar.
Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca.
Zaharul ajuta la dospirea mai rapida .
Eu am framantat cu ajutorul masinii de paine Tefal .
Am pus in continuare untul moale, uleiul si fainurile.
Ultima se adauga sarea .
Am lasat masina sa lucreze , sa framante si sa tina aluatul la cald .
Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon .
Am impartit aluatul in 16 parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa fie de aceiasi marime .
Am intins fiecare bucata de aluat sub forma dreptunghiulara , apoi le-am rulat .
Painicile formate le-am transferat in tavi pe fundul carora am pus hartie de copt sa nu se lipeasca .
Fiecare painica a fost unsa cu lapte si turmeric cu ajutorul unei pensule de silicon .
Am aplicat 3 taieturi si am presarat pe deasupra putina sare si seminte de floarea soarelui .
Lasati tavile la loc caldut pana painicile dospesc si se umfla aproape dublu .
Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 10 minute . Apoi se reduce temperatura la 180 grade si se lasa inca 15 minute .
Cand painicile cu seminte sunt frumos rumenite se scot si se pun la racit pe un gratar de inox .
Pofta buna !!!!
1
Pentru framntare faina trebuie sa fie la temperatura camerei iar lichidul pentru framntare , usor caldicel .