Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Feb 2021 | 4906 vizualizari

 

  Cam la doua saptamani imi place sa prepar o supa limpede de vacuta cu legume. O parte din zeama o folosesc la supa cu galuste sau taitei. A doua zi cealalta parte de zeama o folosesc ca baza pentru o alta ciorba. Rapid si practic !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vacuta fiarta in supa
  • 200 gr mazare verde -congelata
  • 200 gr fasole verde -congelata
  • 200 gr conopida -congelata
  • 200 gr varza de Bruxelles-congelata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 l supa clara de vacuta cu legume
  • 10 cm praz
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 2 morcovi -fierti din supa
  • 2 cartofi fierti din supa
  • 1 patrunjel radacina -fiert din supa
  • 1 frunza dafin verde
  • telina verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna:

  1. Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati.
  2. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute .
  3. Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu sa o rupeti de tot.
  4. Turnati deasupra zeama limpede de carne si legume.
  5. Cand ajunge in punctul de fierbere, se pun legumele congelate  [ce au fost dezghetate la temperatura camerei ].
  6. Carnea de vacuta se pune in zeama taiata cubulete.
  7. Lasati sa dea un clocot, cam 10 minute si adaugati legumele fierte  [ cartof, morcov, patrunjel ], taiate cubulete.
  8. Piperati si puneti telina verde pentru prospetime si decor.
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  10. Puneti alaturi de ciorbita de vacuta, ceapa, ardei iute, ridichi.
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu sa o rupeti de tot .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta