Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Feb 2021 | 4368 vizualizari

 

  Cam la doua saptamani imi place sa prepar o supa limpede de vacuta cu legume. O parte din zeama o folosesc la supa cu galuste sau taitei. A doua zi cealalta parte de zeama o folosesc ca baza pentru o alta ciorba. Rapid si practic !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vacuta fiarta in supa
  • 200 gr mazare verde -congelata
  • 200 gr fasole verde -congelata
  • 200 gr conopida -congelata
  • 200 gr varza de Bruxelles-congelata
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 l supa clara de vacuta cu legume
  • 10 cm praz
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 2 morcovi -fierti din supa
  • 2 cartofi fierti din supa
  • 1 patrunjel radacina -fiert din supa
  • 1 frunza dafin verde
  • telina verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna:

  1. Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati.
  2. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute .
  3. Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu sa o rupeti de tot.
  4. Turnati deasupra zeama limpede de carne si legume.
  5. Cand ajunge in punctul de fierbere, se pun legumele congelate  [ce au fost dezghetate la temperatura camerei ].
  6. Carnea de vacuta se pune in zeama taiata cubulete.
  7. Lasati sa dea un clocot, cam 10 minute si adaugati legumele fierte  [ cartof, morcov, patrunjel ], taiate cubulete.
  8. Piperati si puneti telina verde pentru prospetime si decor.
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  10. Puneti alaturi de ciorbita de vacuta, ceapa, ardei iute, ridichi.
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu sa o rupeti de tot .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita cu legume , carne de porc si smantana