publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de miel cu spanac si salatica
Capul si si oasele de miel se curata bine si se spala. Puneti carnea sa dea un clocot (sa se opareasca) intr-o oala cu apa, otet si putina sare. Dupa ce s-a oparit apa se arunca si carnea se clateste. Curatati si spalati legumele si ceapa. Tocati-le marunt. Sotati...
Costita de miel
Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati. Portionati costita in bucati potrivit de mari. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne. Intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajesc usor costitele pana incep sa devina usor aurii....
Salata de icre
Icrele se curata de pielite. Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea. Imi plac icrele mai "pregatite '' nu chiar crude. Aceasta operatiune se poate face si pe bain -marie, dar la microunde merge mai rapid....
Ciorba de perisoare cu praz, tarhon si smantana
Curatati si spalati legumele. Tocati marunt prazul. Taiati radacinoasele cuburi. Sotati usor legumele in ulei pana prazul incepe sa se inmoaie. Sarati. Adaugati 3 l apa si fierbeti 10-15 minute pana morcovii incep sa fie patrunsi. Intre timp preparati perisoarele....
Pateu cu ficatei de pui -de casa
Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat. Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca marunt. Caliti usor in uleiul amestecat cu unt ceapa si usturoiul. Se...
Friptura de porc cu struguri
Cotletul de porc se portioneaza si se bat feliile usor ca pentru snitele. Condimentati carnea rasnind sare cu chilli pe deasupra. Spalati strugurii. Daca sunt mari, se taie in doua. Desprindeti frunzulitele de oregano de pe tulpini. Jumatate din unt se pune intr-o tigaie...
Pui spaniol cu chorizo si cartofi
Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie marunt, cubulete. Usturoiul se taie rondele. Cartofii si morcovul se taie cuburi. Carnatul chorizo se taie rondele. Pulpele de pui se asezoneaza cu sare, piper, oregano, boia, zeama de portocala, putin ulei si se lasa...
Capunati cu ciuperci - de post
Spalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul. Spalati, curatati si tocati ciupercile. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj . Eu fierb chiar mai putin pastele decat timpul indicat. Imi plac al dente. Pentru...
Ciorba cu varza de Bruxelles - de post
Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi. Cartofii se taie bucati mai mari. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine sticloasa. Se adauga morcovii si ardeii si se mai calesc cateva minute impreuna. Sarati. Se...
Ton cu sfecla rosie si mascarpone
Ceapa rosie se toaca marunt. Maruntiti caperele. Taiati cubulete mai mici sfecla rosie. Mascarponele trebuie adus la temperatura camerei pentru ase putea amesteca mai usor. Se amesteca tonul cu mascarpone. Adaugati restul ingredientelor amestecand pana la...
Aperitiv gustare simpla
Salamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb , se curata si se taie jumatati . Legumele se curata , se spala si se feliaza . Telemeaua se feliaza . Maslinele se spala cu...
Mazare verde cu pipote si piept de pui
Pipotele se curata si se spala. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20 minute. Dupa ce fierb pipotele, se feliaza, iar morcovii se taie cuburi. Se toaca marunt ceapa si...
Salata Arabella
Friptura de vita se taie fasii si se prajeste pana devine usor crocanta, ntr-o tava teflonata in care ati pus uleiul. Friptura de vita a fost bine condimentata si nu a fost nevoie de condimentare suplimentara. Adaugati orezul si prajiti amestecand pana acesta are consistenta...
Sandvici cu icre daneze si ou
Legumele se spala si se portioneaza. Ouale se fierb, se curata si se feliaza rondele. Painea se prajeste usor. Ungeti painea in strat subtire cu unt sau margarina. Deasupra distribuiti in mod egal icrele de capelin. Taiati feliile de paine in doua pe diagonala....
Pulpe cu ciuperci si salata
Carnea de pasare se curata, se spala bine. Usturoiul se curata si se piseaza. Sarati carnea si amestecati cu usturoi, boia, piper si mirodenii. Lasati sa se odihneasca pulpele asezonate macar doua ore la rece. Am pus carnea intr-o tava si am setacuptorul pentru...
Ciorba de porc cu conopida si broccoli
Se spala osul cu carne bine. Eu il tin si in apa rece o ora sau doua pentru ca sa se traga sangele din ele. Opariti timp de 5 minute in apa clocotita osul de porc si aruncati apa. Curatati si spalati morcovii si ceapa. Se pune la fiert osul cu carne, morcovii si ceapa...
Fasole verde cu ardei / si paste
Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati in ulei ardeii si usturoiul timp de 2-3 minute. Adaugati fasolea verde si amestecati. Daca...
Tortellini cu broccoli
Puneti la fiert broccoli in apa clocotita cu sare. Feliati carnaciorii .. Curatati usturoiul si-l feliati. Spalati si taiati in doua rosiile. Dupa 4-5 minute, ii scoateti cu ajutorul unei palete si-i limpeziti in apa foarte rece [ pentru a-si pastra culoarea de...
Merlucius crocant cu fasole verde sotata
Pestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase. Curatati cu grija pestele pe interior unde are o membrana langa sirea spinarii . Spalati la sfasit bine . Sarati merluciusul si-l condimentati cu...
Supa cu legume verzi, linte si iaurt
Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat. Turnati...
Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Carnatul se portioneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent. Eu nu am mai folosit grasime. A fost suficienta cea eliberata prin prajirea carnii de porc. Cand carnea...
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din nou la fiert obligatoriu cu apa calda. Fierbeti 45 minute. Sarati usor. Spalati si curatati legumele....
Aperitiv a la Vasi
Cartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc cartofii pana devin usor rumeni in tigaie non-aderenta. Distribuiti in mod egal cascavalul. Faceti...
Aripioare la cuptor
Transati aripioarele, le curatati si le spalati bine. Aripioarele se pun intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, boia si sos de soia. Nu puneti prea multa sare, sosul de soia are si el in compozitie multa sare. Amestecati aripioarele cu condimente si daca se poate,...
Ciorba cu dovlecel si galuscute
Pentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului. Curatati si spalati legumele. Dovleceii doar i-am spalat, nu a fost nevoie sa se curete, coaja lor este...
Orez cu muschiulet si mazare
Taiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati orezul si caliti usor pana si acesta ajunge cu acelasi aspect sticlos....
Platica cu ceapa si lamaie - reteta 1150
Platica curatata si spalata se sareaza, se stropeste cu putina zeama de lamaie. Spalati lamaile si le feliati. Curatati ceapa si o taiati rondele. Spalati ardeiul iute si-l feliati rondele. Frecati pestele pe ambele parti cu unt si cu pudra de turmeric. Nu am...
Tocana de cartofi cu carnat si carne de porc
Curatati si spalati cartofii. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mari. Jumatate din cartofi se taie cuburi mai mici. Curatati si tocati marunt ceapa. Spalti carnea si o taiati cuburi potrivite -cat o cutiuta de chibrituri. Eu nu am folosit nici un fel de grasime...
Salata de varza murata
Varza se scurge de zeama. Taiati varza in doua si apoi fideluta. Presarati piper proaspat deasupra. Adaugati ulei Amestecati varza cu ulei si piper. Serviti alaturi langa fripturi. Este gustoasa in perioada de post langa mancarurile cu cartofi.
Mix de peste cu rosii si masline
Pestii se curata de solzi, se despica si se spala bine. Salaul se incresteaza din loc in loc pe ambele parti. Increstati si jumatatile de crap. Crapul se taie in doua. Am ales aleatoriu sa transez crapul, pentru a intra mai bine in tava ce o aveam la dispozitie. Sarati...