Sfecla rosie marinata -pentru iarna

de mihaelar63 in Conserve, 8 Ian 2018 | 7905 vizualizari

 

 Am postat aceasta reteta pentru ca am fost intrebata ,,Tu cum pui sfecla rosie ? "Va prezint reteta in speranta ca va fi de folos si altor gospodine.
Sfecla pregatita astfel este delicioasa. Obtii o salata de casa fara conservanti.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg sfecla rosie [ eu am avut din gradina proprie ]
  • 700 ml apa
  • 300 ml otet natural de vin de 9 grade
  • 1 lingura de sare mare neiodata
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 radacini hrean
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie marinata -pentru iarna:

  1. Spalati sfecla rosie.
  2. Puneti sfecla la fiert timp de 20 minute.
  3. Puteti opta si pentru varianta de coacere a sfeclei .
  4. Scurgeti apa si curatai sfecla de coaja.
  5. Curatati hreanul de coaja si il taiati rondele.
  6. Hreanul se pot si razui.
  7. Taiati sfecla dupa preferinta. Eu am taiat-o cuburi.
  8. Distribuiti sfecla si hreanul in borcane.
  9. Eu am folosit trei borcane de 840 gr, bine spalate.
  10. Infierbantati amestecul de apa si otet pana ajunge punctul  la fierbere.
  11. Se poate pune sarea, zaharul, piperul si chimenul in lichidul car  va da un clocot.
  12. Pentru operativitate am distribuit sarea, zaharul, piperul si chimenul in cele trei borcane.
  13. Turnati lichidul fierbinte peste sfecla din borcane.
  14. Borcanele se capacesc. Capacul se strange bine, ermetic.
  15. Puneti borcanele sa stea la cald intre patauri pana a doua zi.
  16. Daca nu faceti aceasta operatiune, puteti dunstui borcanele cu sfecla rosie pe bain marie sau la cuptor, timp de 15 minute.
  17. Pastrati sfecla apoi la loc racoros.

TIPS-URI

1

Eu seman in fiecare an sfecla rosie in gradina. Cand apar primele frunzulite crude le folosesc in mix-uri de salate verzi. Bineinteles ca rup cateva frunzulite de la fiecare planta. Daca le rupi toate sfecla se opreste din dezvoltare.

2

Soiul de sfecla lunguiet si cilindric este cu coaja subtire. Se fierbe usor si coaja se poate curata doar tragand usor cu mana peste suprafata sfeclei.

3

Purtati manausi daca doriti ca palmele sa nu arate rosii ca dupa o sesiune de vopsitul oualor de Paste ":D !!!

4

Hreanul si sfecla se pot si razui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie marinata -pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie in otet