Capunati cu ciuperci - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 6 Apr 2018 | 3947 vizualizari

 

 Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati este unul din acelea. De aceasta data nu am folosit condimentele uscate aferente. Am asezonat preparatul dupa gustul si inspiratia de moment.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mix ciuperci champignon albe si brune
  • 250 gr mix rosii cherry rosii si galbene
  • 250 gr paste capunati -fara ou
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 pahar bulion rosii cu busuioc - productie proprie
  • 1 lingura condiment uscat cu usturoi , patrunjel si chili
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capunati cu ciuperci - de post:

  1. Spalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul.
  2. Spalati, curatati si tocati ciupercile.
  3. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj .
  4. Eu fierb chiar mai putin pastele decat timpul indicat. Imi plac al dente.
  5. Pentru rapiditate, obtineti apa clocotita in fierbatorul de ceai.
  6. Tocati ceapa si o caliti in ulei de masline.
  7. Adaugati intai coditele de la ciuperci care sunt usor mai tari [ lemnoase ] si caliti.
  8. Puneti restul de ciuperci si sotati.
  9. Adaugati condimentele uscate si bulionul cu busuioc.
  10. Gustari si sarati [ bulionul are deja sare ].
  11. Se pun si pastele fierte + rosiile taiate jumatati.
  12. La servire presarati patrunjel verde.

                                         Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru rapiditate si scurtarea timpului de preparare, obtineti apa clocotita in fierbatorul de ceai-truc Jamie Oliver.

2

Folositi paste fainoase de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capunati cu ciuperci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole iahnie