Ciorba cu varza de Bruxelles - de post

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 6 Apr 2018 | 4450 vizualizari

 

 Imi sunt dragi verzisoarele acestea mici cu gustul delicat. Imi plac si forma lor ca niste mici, mingi verzi. Am preparat o ciorba rapida si gustoasa de legume cu ajutorul verzei de Bruxelles.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr varza de Bruxelles [congelata ]
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar marinat
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 1 tija marar uscat
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1/2 ardei galben gras
  • 3 linguri ulei
  • Verdeata .
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu varza de Bruxelles - de post:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi.
  3. Cartofii se taie bucati mai mari.
  4. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine sticloasa.
  5. Se adauga morcovii si ardeii si se mai calesc cateva minute impreuna. Sarati.
  6. Se toarna deasupra 2 l apa fierbinte .
  7. Dupa 10 minute de fiert, se pun si cartofii si tija de marar.
  8. Mai fierbeti 10 minute si adaugati verzisoarele de Bruxelles.
  9. La sfarsitul fierberii, acriti cu bulion si gogosar marinat maruntit.
  10. Piperati. Gustati si sarati/ acriti/. Piperati daca mai este nevoie.
  11. Scoateti tija de marar din ciorba.
  12. La servire adaugati verdeata.

                                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti ocazia, folositi varza de bruxelles proaspata.

2

Folositi marar verde daca aveti posibilitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu varza de Bruxelles - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)