Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji

de Toamna07 in Prajituri, 17 Mai 2013 | 12452 vizualizari

 

A trecut Pastele si am ramas cu o punga plina cu resturi de cozonac!
Mi-am adus aminte de budinca lui Ramsay de bagheta frantuzeasca si de aici pana la a obtine un desert absolut delicios nu a mai fost decat timpul de preparare!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • felii groase de cozonac sau paine french
  • 70 g unt moale
  • 4-5 linguri gem de caise
  • un pumn de stafide
  • 2 linguri fructe goji sau merisoare
  • 5 oua mari( 3 oua intregi+2galbenusuri)
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 ml lapte gras
  • 4 linguri crema de whiskey sau coniac
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Pentru servit:

  • smantana parfumata cu putina crema de whiskey
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji:

Mod de preparare:

Am folosit untul pentru a unge peretii unei forme de tort de 28 cm(puteti folosi orice tava doriti)si am intins doua linguri de gem peste stratul de unt de pe fundul formei.
Am asezat feliile groase de cozonac pe care le-am uns cu un star fin de unt,presarand printre ele fructele uscate.
Intr-un castron am frecat ouale,galbenusurile cu zaharul tos si vanilia pana au devenit cremoase,apoi am incorporat,continuand sa bat,laptele,smantana si crema de whiskey.
Am turnat amestecul aromat peste cozonac.Presam usor cu degetele ,in asa fel incat sa fie acoperite de crema.Le-am lasat sa stea asa 20 de minute,ca sa absoarba bine crema.

Am incins cuptorul la 180 de grade si am pus forma la cuptor pentru 40-50 de minute,pana s-a rumenit.
Imediat de budinca este gata,incalzim restul de gem de caise cu o lingura de apa,pana se subtiaza si intindem glazura deasupra budincii cu ajutorul unei pensule.
Lasam budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.In acest timp crema va continua sa se intareasca.
Servim budinca cu smantana parfumata!

Este adorabila,pufoasa,cremoasa si atat de aromata!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca pufoasa din cozonac,crema de whiskey si goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cozonac