Dupa cum am mai spus imi place sa tin cont de preferintele culinare ale celor ce-mi calca pragul . Asta dupa masura posibilitatilor si daca musafirii au mai stat la masa mea .
De aceasta data am dorit sa prepar o ciorba de perisoare si am intrebat cum sa fie rosie sau alba ? S-a dorit rosie . Stiu ca nu-i place verdeata taiata in zeama . Nu am putut sa nu intervin creativ asa ca am incorporat verdeturi in perisoare . .
Ce sa mai spun in plus ? Aveam 3 pungi de gris ,3 de malai, fainuri , Bobe de grau de ovaz. Orez -nicaieri . Am folosit orez cu quinoa si nu a fost deloc rau .
Pofta buna !!!
1
Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .
2
Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .
3
Incalziti apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta timpul de preparare .
4
Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .
5
Eu mereu fac o proba pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .