Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2019 | 6018 vizualizari

 

 Gulia mi-a tras cu ochiul prospata si de un verde crud. I-am dat rolul principal intr-o ciorbita cu afumatura  de casa, tot proaspat preparata.

 

INGREDIENTE

  • 1 gulie mare
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi cruzi
  • 1 bucata mare de os garf afumat de porc
  • 1 pahar de smantana sau iaurt grecesc
  • 1 lamaie -zeama/ optional
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Galuste : 3 oua 4- 5 linguri faina alba , sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu gulie, afumatura si smantana:

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat .
  3. Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape bine in oala .
  4. Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau prea sarate .
  5. Puneti afumatura la fiert . Sare veti aduga la sfarsit daca mai este necesar .
  6. Tocati marunt ceapa . taiati cuburi , morcovii si cartoful .
  7. Gulia se taie betisoare .
  8. Initial am dorit sa calesc legumele , dar acestea se vor prepara rapid fiin crude .
  9. Ceapa prajita ar fi incarcat prea mult ciorba si ar fi daunat digestiei . Asta tinand cont ca avem deja afumatura .
  10. Se aduga legumele la fiert .
  11. Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine .
  12. Taiati marunt si frunzele verzi+ tijele  guliei si le puneti la fiert in zeama .
  13. Se incearca dupa 20 minute daca sunt patrunse legumele .
  14. Se adauga in ciorba ,galuste preparate din ouale batute spuma , sare si faina alba .
  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie . Adugati patrunjel verde .
  16. Piparati si acriti daca doriti cu zeama de lamiie .
  17. La servire adugati smantana sau iaurt grecesc dupa preferinta .

                                Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau prea sarate .

2

Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine .

3

Despre gulie : http://www.obiectiv.info/7-beneficii-nestiute-ale-guliilor_27965.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu gulie, afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu afumatura