Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Vita, 14 Ian 2019 | 9878 vizualizari

 

 
  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.
  De data aceasta  am ales sa folosesc ca si condiment distinctiv pudra de rozmarin care se potriveste cu carnea de vitel .
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa vitel
  • 1 borcan mic ciuperci champignon feliate
  • 100 gr faiana alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar mic de smantana
  • 1 lingurita pudra de rozmarin
  • 1 lingura tocata de patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper
  • fusili -pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci si smantana:

  1. Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele .
  2. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  3. Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece .
  4. Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra de rozmarin .
  5. Se trec feliile carne prin faina alba si se prajesc usor in uleiul incins .
  6. Se scote carene pe o farfurie alaturata si in uleiul incins se caleste ceapa , usturoiul si dupa 2-36 minute ciupercile .
  7. Daca v-a ramas putina faina se aduga aceasta si se stinge cu vin [ se va forma un sos usor .
  8. Sarati sosul si adugati 100 ml apa .
  9. Transferati feliile de carne inapoi in cratita si fierbeti la foc mic 10 minute .
  10. Pentru ca sa ramana frageda , carnea de vitel nu se fierbe mai mult .
  11. La sfarsit se incorporeaza smantana in sos si se da prospetime cu patrunjel tocat . Decorati cu rondele de ardei iute .
  12. Puteti folosi garnitura preferata de la paste pana la orez sau cartofi .

                              Sa aveti pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi pentru escalop carne de porc sau piept de pui . Exista retete chiar cu peste .

2

Ciupercile sunt optionale si bineinteles se pot folosi si ciuperci proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

16.01.2019, 21:31

O bunatate. Bravoo, Miha!

dantes 1

20.01.2019, 10:51

Bun!

RuxyRux 1

21.02.2019, 22:56

Excelenta reteta ta draga mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi