Painici cu lapte si chimen

de mihaelar63 in Piine, 28 Ian 2019 | 2323 vizualizari

 

 Se pare ca m-am indragostit de painica framantata si coapta acasa. Ce sa va spunde beneficiile ei ? Am ales sa adaug seminte de chimen care sunt benefice pentru digestie.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 200 gr faina neagra
  • 1 cubuley 20 grame drojdie proaspata
  • 1 pahar lapte [200 ml ]
  • 1 pahar apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri seminte chimen
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si chimen:

  1. Drojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti  zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora .
  2. Faina se pune intr-un bol incapator .
  3. Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita , amestecati faina cu un tel obisnuit ca  sa se aereze .
  4. Se face o gropita in mijlocul fainii in care se pune dospitura , restul apei si a laptelui si sarea .
  5. Framntati 10-15 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini .
  6. Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati . Astfel vasul va avea stabilitate .
  7. Acoperiti vasul cu o folie de prospetime unsa cu ulei . Puneti vasul cu aluat sa dospeasca la loc caldut.
  8. Cam in jumatate de ora se dubleaza cantitatea de aluat prin dospire .
  9. Se aduga semintele de chimen si se framanta din nou ca sa se incorporeze .
  10. Pregatiti o tava captusita cu folie de copt .
  11. Se ia in palmele unse cu ulei cate putin aluat care se impatura, se ruleaza si apoi se alungeste ca niste mici cozonacei .
  12. Se pun painicile in tava si cu o foarfeca de bucatarie am facut mici crestaturi pe partea superioara .
  13. Cat timp pregatiti cuptorul painicile vor mai creste .
  14. Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Pe treapta inferioara puneti o tava cu apa care va forma aburi .
  15. Coceti painicile 30-40 minute pana devin rumene  [ asta veti observa voi in functie de cuptor ] .
  16. Se scot painicile din tava si se pun la racit pe un gratar de inox .

                                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita, amestecati faina cu un tel obisnuit ca sa se aereze.

2

Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati. Astfel vasul va avea stabilitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan