Fusilli cu pui si pesto

de mihaelar63 in Fusilli, 21 Ian 2019 | 3632 vizualizari

 

  Mi-au ramas de la masa anterioara  paste fierte. De la friptura de pui am avut o pulpa mare dubla [ de casa ]. Am cautat eu putin prin retetele italienesti si mi-a placut una ccare avea si mazare verde. Daca eram mai simandicoasa, va spuneam ca am adus o reteta speciala de ,,Pasta con pollo e pesto ":D M-am inspirat de aici :http://blog.cookaround.com/cookingmarika1/pasta-con-pesto-di-piselli-e-pollo-croccante/. Eu am folosit pesto Genovese de la Barilla .
 Am obtinut o cina pe cinste!!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fusilli fierte
  • 200 gr friptura pui -pulpa
  • 200 gr rosii cherry din gradina , congelate
  • 200 gr mazare verde -congelata
  • 100 ml ulei masline
  • 2 linguri cu varf de pesto Genovese
  • smantana -optional
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pui si pesto:

  1. Carnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii.
  2. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor .
  3. cand puiul a inceput sa capete culoare am adugat mazarea verde .
  4. Am lasat sa se imprieteneasca  mazarea cu puiul si apoi am pus si rosiile cherry .
  5. Aceasta operatiune a durat putin inca 5 minute de cand am pus mazarea .
  6. Cu o paleta  se scoate camestecul din tigaie .
  7. In uleiul ramas se incalzesc pastele si se amesteca cu pesto .
  8. Pesto se omogenizeaza mai bine pe pastele calde .
  9. Gustati si sarati , piparati daca mai este nevoie .
  10. Pesto  genovese contine busuioc verde italian ,parmezan si seminte de pin . Este perfect cu pui .
  11. In farfurie se pun intai paste si pe deasupra amestecul cu pui , mazare si rosioare .
  12. Am vazut retete la  care pe langa pesto se foloseste si smantana . Presupun ca pentru un sos mai bogat . Eu am renuntat la smantana pentru ca nu am dorit sa mai incarc caloric preparatul .
  13.  Serviti preparatul cald .

                                 Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pesto genovese contine busuioc verde italian ,parmezan si seminte de pin . Este perfect cu pui .

2

Am vazut retete la care pe langa pesto se foloseste si smantana . Presupun ca pentru un sos mai bogat . Eu am renuntat la smantana pentru ca nu am dorit sa mai incarc caloric preparatul .

3

Serviti preparatul cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu pui si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste fusilli freschezza