Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate

de mihaelar63 in Dulciuri, 13 Ian 2019 | 3845 vizualizari

 

 Totul a inceput de la niste minunate fructe confiate si scortisoara ce le-am adus din calatoria facuta in Israel .Fructele le-am pus la hidratat impreuna cu conaiac in ideea de a prepara ceva dulce .  Cum am mancat jumatate din fructele hidratate ,am completat cu merisoare si stafide. Aveam ceva mere din productia proprie ce dadeau semne de oboseala . Asa ca m-am reorientat la pachetele cu mere . M-am inspirat de aici  https://www.youtube.com/watch?v=qlEVzjJZhwI.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foitaj
  • 600 gr mere
  • 200 gr mix fructe confiate + stafide si merisoare deshidratate
  • 100 ml coniac
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita rasa ghimbir
  • 1 ou
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate:

  1. Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore .
  2. Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici .
  3. Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .
  4. Amestecati cubuletele de mere cu fructele confiate , scortisoara , ghimbir si o lingura de zahar .
  5. Nu am folosit mai mult zahar fructele confiate continand suficienta cantitate .
  6. Aluatul de foitaj se pune la dezghetat in frigider .
  7. Aluatul de foitaj se tine la rece si se scoate din frigider  doar cand incepeti sa lucrati cu el .
  8. Daca este tinut la temperatura camerei , se va inmuia prea tare , nu se va putea lucra cu el si pachetelele vor iesi deformate .
  9. Eu am avut doua foi de foitaj .
  10. Intr-un bol mic , bateti oul spuma .
  11. Fiecare foaie am impartit-o in 16 patrate [aproximativ egale ].
  12. Cu ajutorul unei pensule de silicon se ung jumatate din patrate pe margini cu ou batut .
  13. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura din amestecul cu mere ,scortisoara si fructe .
  14. Se acopera cu un alt patrat de aluat si se preseaza marginile usor cu degetele . Se apasa apoi si cu o furculita marginile .
  15. Pachetelele se increasteaza cu cutitul in 3-4 taieturi egale si se ung cu ou batut pe deasupra .
  16. Sincer , aratau atat de urate marginile in aceasta faza incat m-am gandit ca gata coapte vor fi groaznice . Surpriza , am obtinut cele mai frumoase foietaje ce le-am facut vreodata .
  17.  Am dat tavile la cuptorul electric [Grunding] pe programul special de foietaj cu mere [38 minute la 180 grade ].
  18.  Lasati pachetelel cu mere sa se tempereze si serviti .

                                            Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .

2

Nu am folosit mai mult zahar fructele confiate continand suficienta cantitate .

3

Aluatul de foitaj se tine la rece si se scoate din frigider doar cand incepeti sa lucrati cu el .Daca este tinut la temperatura camerei , se va inmuia prea tare , nu se va putea lucra cu el si pachetelele vor iesi deformate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci