Uneori imi place sa inlocuiesc carnea tocata obisnuita cu carnea din carnati , deoarece aceasta din urma este mult mai gustoasa !
Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca .
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem mai intai in doua pe lung apoi il feliem .
Intr-un bol desfacem carnatii si punem carnea aruncand matele. Maruntim bine carnea cu ajutorul unei furculite .
Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins , punem ceapa impreuna cu morcovul si lasam la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn .
Adaugam apoi carnea ,sare si piper dupa gust ,si amestecam .Lasam la calit la foc potrivit pana ce carnea si-a schimbat culoarea .
Punem concentratul de bulion ,putina apa ,knorr-ul si dam la foc potrivit , lasand sa fiarba ,amestecand din cand in cand .
Cartofii fierti ii feliem in felii subtiri .
Punem ulei intr-o tigaie si prajim usor feliile de cartofi pe ambele parti . Le scoatem apoi pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces .
Intr-un vas pentru cuptor asezam un strat de cartofi .Presaram putina sare dupa care punem un strat din carne si incheiem cu un nou strat de cartofi .
Ungem suprafata cu smantana si presaram putina sare .
Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 10-15 minute . ( sau pana ce cartofii s-au rumenit usor )
Presaram patrunjel proaspat tocat si servim .
Se serveste atit cald cat si rece .
Pofta buna !