Friptura de porc - dupa model ardelenesc

de mihaelar63 in Porc, 10 Feb 2019 | 6021 vizualizari

 

 Am avut feliate bucati frumoase de ceafa de porc .Bineinteles de la porcul sacrificat in gospodarie . Acestea erau din oficiu dedicate gratarului , dar cum pana la gratarul in aer liber mai este, am inceput sa caut o reteta . Intamplator am dat peste aceasta reteta si am spus : de ce nu ? : http://alexjuncu.ro/friptura-de-porc/ . O recomand cu toata caldura. O friptura mai delicioasa si mai frageda nu am mai mancat de mult timp .
 

 

INGREDIENTE

  • 9 felii ceafa porc
  • 1 pahar rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 ingura rozmarin tocat verde+ uscat
  • 1 lingura pasta de ardei productie proprie -https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1lingurita pasta Eros Pista productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc - dupa model ardelenesc:

  1.  Se curata usturoiul si se piseaza .
  2. Se spala verdeturile si se taie marunt .
  3. Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti .
  4. Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] .
  5. Trebuie sa obtineti o pasta groasa prin care dati feliile de ceafa de porc .
  6. Bucatile de carne le-am asezat intr-o tava .
  7. Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .
  8. Turnati o cana cu apa  in tava .Infoliati tava in folie de aluminiu .
  9. Se pune friptura la cuptor la 220 grade timp de o ora .
  10. Se scoate folia si se mai lasa timp de 10 minute pentru rumenire .
  11. Eu am intors carneade doua ori sa se rumeneasca pe ambele parti .
  12. Serviti friptura de porc dupa modelu'ardelenesc insotita de garnitura si muraturile preferate .
  13. Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.
  14. Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .
  15. Ca muratura am avut gogosari marinati .

                              Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .

2

Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.

3

Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .

4

Nu uitati sa srvitii langa aceasta friptura un pahar de vin .

5

Cu greu am reusit sa salvez doua bucatele pentru imaginea finala .Pireu nu mai era . Si bucatelele de carne erau cele mai amarate :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc - dupa model ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume si vin la cuptor