Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el .
Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede .
Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt .
Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine .
Nu le...
Carnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase .
Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea .
Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele .
Se unge carnea cu ulei de masline .
Infierbantati tigaia grill bine .
Se pun feliile de carne si se...
Mozzarella se taie cubulete .
Legumele se spala si se curata .
Rosiile se taie jumatati ,ridichile se taie rondele , ardeiul se taie cubulete .
Amestecati mozzarella cubulete cu legumele pregatite .
Presarati deasupra oregano si sare .
Adugati ulei de...
Preparare Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie
Feliile de salau proaspat se pun intr-un vas de Jena termorezistent .
Nu mai scriu despre curatarea , spalarea si portionarea pestelui pentru ca sunt scutita de aceasta . Sotul meu se ocupa de aceste operatiuni ....
Legumele se curata si se spala .
Varza acra se taie fideluta .
Se taie marunt ceapa si se aie cuburi ardeiul kapia , morcovul si telina verde .
Se seteaza Multicooker-ulpe functia fry.
Sotati in putin ulei legumele .Adugati carnaciorii taiati rondele .
Turnati...
Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de membrana ce le inveleste .
Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat .
Puneti si momitele in apa cu otet.
Curatati si spalati ceapa verde si patrunjelul . Tocati-le marunt ....
Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua .
Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra .
Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute .
Puneti uleiul la incins .
Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe...
Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa .
Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale .
Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa .
CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime .
Asezati cartofii intr-o...
Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol.
Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu.
Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul...
Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime .
Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt .
Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase ....
Curatati si spalati legumele.
Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov.
Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga.
Cand cartoful este aproape patruns, se adauga mazarea si morcovii.
Fierbeti 5 minute [ mazarea si...
Fasolea verde se pune timp de 10 minute la fiert in apa clocotita cu sare .
Maruntiti verdeturile si taiati cubulete ardeii.
Sunculita se taie marunt .
Amestecati ardeii , verdeturile , sunculita cu iaurt si ulei .
Condimentati cu sare si piper .
Scurgeti...
Cartofii se curata si se spala .
Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece .
Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu ierburile si condimentele date .
Amestecati cartofii condimentati cu ulei de masline .
Se da...
Se spala si se curata legumele.
Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete.
Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine sticloasa.
Adaugati 2 litri de apa si pasta de ardei.
Puneti si osul afumat la fiert.
Cand...
Feliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru a obtine felii subtiri .
Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati .
Tot pe ambele parti, carnea se sareaza si se pipareaza .
Lasati carnea sa se odihneasca la rece minimum 30...
Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc.
Feliati rondele vinetele si le sarati.
Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare.
Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si...
Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare.
Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric.
Intre timp curatati si taiati marunt, ceapa si dovlecelul.
Caliti usor in ulei incins ceapa taiata cubulete.
Cand...
Pastele se pun la fiert in apa clocotinda respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Sarati.
Curatati si spalati legumele.
Taiati ceapa verde si usturoiul marunt. Feliati ardeiii.Taiati rosiile in sferturi.
Ciupercile se scurge saramura si se limpezesc cu apa...
Curatati si spalati legumele .
Salata verde se taie fasii. Tija de apio se feliaza subtire.
Maslinele si ridichile se feliaza rondele fine.
Boabele de porumb se scurg din lichidul in care au fost conservate , se limpezesc cu apa rece si se scurg in strecuratoare .
Se...
Se curata ciupercile de membrana exterioara.
Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt.
Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de marunte.
Amestecati coditele tocate de ciuperci cu Cheddar, ceapa verde tocata ou, pesmet, sare, piper,...
Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.
Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece.
Jambonul felii cat si cel de casa se taie mai marunt.
Se incinge tigaia si se prajeste jambonul pana devine crocant....
Fasolea verde se fierbe in apa cu sare.
Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare.
Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie.
Adaugati fasolea verde si sotati usor.
Transferati legumele sotate cu unt in blender.
Puneti...
Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline.
Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne.
Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile.
Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru...
Curatati si spalati legumele.
Ghimbirul proaspat, curatat de coaja se razuieste
Tocati marunt ceapa si usturoiul. Feliati apio.Taiati marunt ardeiul rosu.
Morcovul l-am taiat cu ajutorul spiralizatorului de legume.
Cartoful se taie cubulete. Fiert el va da consistenta...
Carnea fiarta de vitel se feliaza.
Ceapa si usturoiul se curata se toaca marunt.
Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt.
Adaugati boiaua, pasta de kapia si amestecati. Sarati usor.
Turnati o cana de apa si puneti feliile de...
Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata .
Amestecati aluatul cu semintele de susan .
Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile cu sare, zaatar si piper .
Telemeaua de vaca trebuie razuita sau sfarmata cu furculita .
Aluatul se...
Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt .
Pieptul de pui se taie bucati de marimea preferata .
Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt .
Se pun la prajit , usor , bucatile de pui .
Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba ....
Carnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare .
Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului.
Curatat si spalati ceapa , cartofii si morcovul.
Morcovul l-am spiralat cu ajutorul aparatului de...
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina.
Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu...
Carnea afumata se spala si se portioneaza.
Puneti carnea la fiert in ap .
Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent.
Pentru operativitate folositi apa clocotita cu ajutorul fierbatorului.
Curatati si spalati...
Pate de ficat cu salvie si piper
Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt . Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine . Nu le...
Friptura de vacuta la grill
Carnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase . Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea . Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele . Se unge carnea cu ulei de masline . Infierbantati tigaia grill bine . Se pun feliile de carne si se...
Salata cu mozzarella, rosii si oregano
Mozzarella se taie cubulete . Legumele se spala si se curata . Rosiile se taie jumatati ,ridichile se taie rondele , ardeiul se taie cubulete . Amestecati mozzarella cubulete cu legumele pregatite . Presarati deasupra oregano si sare . Adugati ulei de...
Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie
Preparare Reteta delicioasa de salau la cuptor cu ceapa si lamaie Feliile de salau proaspat se pun intr-un vas de Jena termorezistent . Nu mai scriu despre curatarea , spalarea si portionarea pestelui pentru ca sunt scutita de aceasta . Sotul meu se ocupa de aceste operatiuni ....
Ciorba cu varza acra si cu virsli, la Multicooker
Legumele se curata si se spala . Varza acra se taie fideluta . Se taie marunt ceapa si se aie cuburi ardeiul kapia , morcovul si telina verde . Se seteaza Multicooker-ulpe functia fry. Sotati in putin ulei legumele .Adugati carnaciorii taiati rondele . Turnati...
Fudulii de tauras cu verdeata
Fuduliile se cresteaza pe o parte si curata bine de membrana ce le inveleste . Fuduliile se pun in putina apa cu otet si se lasa o jumatate de ora la marinat . Puneti si momitele in apa cu otet. Curatati si spalati ceapa verde si patrunjelul . Tocati-le marunt ....
Merlucius in crusta si turtite de malai
Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua . Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra . Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute . Puneti uleiul la incins . Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe...
Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400
Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa . CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o...
Pasta tartinabila cu sardine
Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul...
Mancare de pipotele cu busuioc si orez
Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime . Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt . Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase ....
Supa cu mazare si taitei de orez
Curatati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga. Cand cartoful este aproape patruns, se adauga mazarea si morcovii. Fierbeti 5 minute [ mazarea si...
Salata de fasole verde cu sunculita
Fasolea verde se pune timp de 10 minute la fiert in apa clocotita cu sare . Maruntiti verdeturile si taiati cubulete ardeii. Sunculita se taie marunt . Amestecati ardeii , verdeturile , sunculita cu iaurt si ulei . Condimentati cu sare si piper . Scurgeti...
Cartofi cu tarhon si usturoi
Cartofii se curata si se spala . Taiati cartofii pe lungime si ii limpeziti din nou cu apa rece . Asezati cartofii intr-o tava sau forma de copt ceramica si ii condimentati cu ierburile si condimentele date . Amestecati cartofii condimentati cu ulei de masline . Se da...
Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana
Se spala si se curata legumele. Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete. Sotati morcovul, usturoiul si ceapa in putin ulei, pana ceapa devine sticloasa. Adaugati 2 litri de apa si pasta de ardei. Puneti si osul afumat la fiert. Cand...
Snitele de porc, marinate cu mustar si ardei iute
Feliile de cotlet se bat cu batatorul de snitele pentru a obtine felii subtiri . Se ung feliile de carne pe ambele parti cu mustar si ardei iuti tocati . Tot pe ambele parti, carnea se sareaza si se pipareaza . Lasati carnea sa se odihneasca la rece minimum 30...
Melanzane caprese - vinete caprese
Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare. Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si...
Ciorbita rapida de purcel
Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si taiati marunt, ceapa si dovlecelul. Caliti usor in ulei incins ceapa taiata cubulete. Cand...
Fusilli cu ciuperci
Pastele se pun la fiert in apa clocotinda respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Sarati. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa verde si usturoiul marunt. Feliati ardeiii.Taiati rosiile in sferturi. Ciupercile se scurge saramura si se limpezesc cu apa...
Salata de ton cu boabe de porumb
Curatati si spalati legumele . Salata verde se taie fasii. Tija de apio se feliaza subtire. Maslinele si ridichile se feliaza rondele fine. Boabele de porumb se scurg din lichidul in care au fost conservate , se limpezesc cu apa rece si se scurg in strecuratoare . Se...
Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde
Se curata ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de marunte. Amestecati coditele tocate de ciuperci cu Cheddar, ceapa verde tocata ou, pesmet, sare, piper,...
Capelletti cu jambon, sos de pastai verzi si praz
Pastele se fierb in multa apa clocotita cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti capelletti in strecuratoare si limpeziti cu apa rece. Jambonul felii cat si cel de casa se taie mai marunt. Se incinge tigaia si se prajeste jambonul pana devine crocant....
Pireu de pastai verzi cu praz
Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie. Adaugati fasolea verde si sotati usor. Transferati legumele sotate cu unt in blender. Puneti...
Beef Wellington cu galbiori de padure
Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile. Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru...
Supa de creveti in stil asiatic
Curatati si spalati legumele. Ghimbirul proaspat, curatat de coaja se razuieste Tocati marunt ceapa si usturoiul. Feliati apio.Taiati marunt ardeiul rosu. Morcovul l-am taiat cu ajutorul spiralizatorului de legume. Cartoful se taie cubulete. Fiert el va da consistenta...
Friptura de vitel cu fasole verde
Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt. Adaugati boiaua, pasta de kapia si amestecati. Sarati usor. Turnati o cana de apa si puneti feliile de...
Primele mele pide cu seminte si branzeturi
Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata . Amestecati aluatul cu semintele de susan . Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile cu sare, zaatar si piper . Telemeaua de vaca trebuie razuita sau sfarmata cu furculita . Aluatul se...
Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana
Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt . Pieptul de pui se taie bucati de marimea preferata . Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt . Se pun la prajit , usor , bucatile de pui . Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba ....
Ciorba de porc cu leustean, mazare si fasole verde
Carnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului. Curatat si spalati ceapa , cartofii si morcovul. Morcovul l-am spiralat cu ajutorul aparatului de...
Desert chec cu iaurt, nuci si fructe confiate
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina. Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu...
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300
Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent. Pentru operativitate folositi apa clocotita cu ajutorul fierbatorului. Curatati si spalati...