Curatati si spalati legumele.
Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele.
Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt.
Se soteaza usor ceapa, morcovul si telina in ulei de masline.
Turnati deasupra 2 l apa fierbinte, puneti foaia de dafin....
Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei .
Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2 linguri de faina .
Dupa 15 minute veti observa ca s-a activat drojdia si a inceput procesul de...
Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea .
Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .
Ceapa se curata si se taie jumatati .
Se curata usturoiul de mustati si se taie in...
Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu .
Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] .
Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda .
Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat...
Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa .
Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului .
Ceapa si morcovul se curata si se spala .
Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se...
Curatati si spalati legumele .
Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii.
Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj .
Scurgeti tagliatelllele in strecuratoare .Pastrati putina apa in care au fiert pastele.
Intr-o tigaie...
Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider .
Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece .
Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola speciala de taiat aluaturi .
Pe o parte a fiecarui dreptunghi se presara branza de oaie si rondele...
Carnea de vitel se toaca mai marunt .
La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde .
Painea se marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte .
Amestecati carnea si legumele tocate cu paine condimente , sare si piper .
Pentru ca mi-a parut palid :d am mai pus in...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa,usturoiul si morcovul se taie in bucati , chiar neregulate , si se toaca marunt cu ajutorul tocatorului electric .
Legumele maruntite se soteaza usor in ulei .
Adugati 2 l apa si orezul . Sarati. Puneti si slaninuta taiata feliute...
Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime.
Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti.
Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat.
Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C....
Feliile de salau se tin timp de o ora sarate [ ca sa-si traga sare suficienta ]
Cartofii noi se curata , se spala si se feliaza rondele .
Amestecati cartofii cu patrunjel verde , usturoi verde , sare si ulei de masline .
Puneti cartofii intr-un strat in tava non-aderenta ....
Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine.
Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta.
Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore.
Asezati carnea marinata in vasul...
Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.
Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.
Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.
Se ung feliile de carne pe...
Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] .
Adugati pastele de ardei si boiaua rosie.
Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor .
Turnati deasupra 1l apa fierbinte .Fierbeti 20 minute.
Transferati totul intr-un vas de fonta .Puneti si caciulia de...
Ciupercile se curata de codite .
Daca sunt foarte proaspete si curate .,eu nu le curat de pelita .
Ungeti ciupercile cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule de silicon.
Coditele ciupercilor se taie cubulete , la fel si prazul si se...
Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul.
La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare.
Se scoate frunzele de pe capatana.
Fiecare frunza se curata de nervura mai groasa de la mijloc si apoi se taie in doua.
Ceapa taiat marunt se...
Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie .
Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii .
Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute .
Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa...
Legumele se curata si se spala .
Gulia trebuie curatata de partea inferioara care este mai atoasa . Eu pastrez frunzele verzi pentru a le adauga la sfarsit in ciorba .
De la gulie tocati si tulpinile frunzelor . Nu risipiti nimic .
Ceapa se toaca marunt . Ardeiul se taie...
Pieptul de pui se da prin masina de carne sau se poate marunti cu ajutorul robotului de bucatarie .
Puneti painea tare in robot si o maruntiti .Turnati deasupra laptele ca sa se inmoaie .
Se amesteca bine carnea macinata de pui cu sare , piper , cimbru si paine inmuiata...
Cartofii fierti se curata si se taie rondele .
Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi.
Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge cu ulei si se presara pesmet .
Primul strat este de cartofi . Urmeaza ouale maruntite .
Se...
Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata .
Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ].
Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete .
Zeama rezultata de...
Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet .
Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa .
Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina .
Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa ....
Costitele de miel se curata cu atentie , se portioneaza si se spala .
Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet .
Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline si se infierbanta .
Puneti costitele la prajit cu partea grasa -carnoasa in jos .Sarati...
Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul ,presar afumatura, asez frumos partea superioara si o sigilez pe margini . Cu un ochi la televizor ,mai las sa creasca putin aluatul...
Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date.
Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor.
Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore.
Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua frunzele de dafin si ceapa....
Carnea se taie felii si se asaza in tava.
Deasupra puneti carnaciorii subtiri .
Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava .
Adugati cimbrisor , sare , piper si boia .
Se toarna apa , cat sa acopere toate ingredientele .
Nu...
Cum se prepara Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600:
Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici.
Puneti costita la fiert in 3 l apa.
Intre timp curatati si spalati legumele.
Cartofii se taie cuburi,...
Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati.
Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele.
Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.
Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat....
Pestele se spala si se usuca de excesul de apa .
Apoi se sareaza si se unge cu putin ulei .
Ideal este sa se faca pestele la gratar .
In lipsa acestuia am copt pestele sarat pe folie de hartie , la cuptor .
Ardeii si rosiile se spala , se ung cu putin ulei si se...
Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul.
Tot acum se pune si drojdia uscata .
Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid .
Se pune faina si sare ....
Ciorba de salau
Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor ceapa, morcovul si telina in ulei de masline. Turnati deasupra 2 l apa fierbinte, puneti foaia de dafin....
Paine cu malai
Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei . Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2 linguri de faina . Dupa 15 minute veti observa ca s-a activat drojdia si a inceput procesul de...
Pui la borcan
Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea . Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform . Ceapa se curata si se taie jumatati . Se curata usturoiul de mustati si se taie in...
Ciorba de fasole cu busuioc
Fasolea boabe se spala si se pune la fiert in apa calduta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu . Din momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa un clocot[ 10 minute ] . Scurgeti fasolea si o limpeziti cu apa calda . Fasolea se fierbe initial in apa cu bicarbonat...
Ciorba deasa de varza cu costita afumata
Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si morcovul se curata si se spala . Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se...
Tagliatelle cu spanac, branza si ardei iute
Curatati si spalati legumele . Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj . Scurgeti tagliatelllele in strecuratoare .Pastrati putina apa in care au fiert pastele. Intr-o tigaie...
Aperitiv melcisori cu branza si ceapa verde
Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider . Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece . Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola speciala de taiat aluaturi . Pe o parte a fiecarui dreptunghi se presara branza de oaie si rondele...
Cozonac de carne
Carnea de vitel se toaca mai marunt . La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde . Painea se marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte . Amestecati carnea si legumele tocate cu paine condimente , sare si piper . Pentru ca mi-a parut palid :d am mai pus in...
Supa de spanac cu smantana si slaninuta
Curatati si spalati legumele . Ceapa,usturoiul si morcovul se taie in bucati , chiar neregulate , si se toaca marunt cu ajutorul tocatorului electric . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Adugati 2 l apa si orezul . Sarati. Puneti si slaninuta taiata feliute...
Mititei cu cartopfi la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat. Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C....
Salau cu cartofi noi la cuptor
Feliile de salau se tin timp de o ora sarate [ ca sa-si traga sare suficienta ] Cartofii noi se curata , se spala si se feliaza rondele . Amestecati cartofii cu patrunjel verde , usturoi verde , sare si ulei de masline . Puneti cartofii intr-un strat in tava non-aderenta ....
Miel in stil persan
Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine. Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta. Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore. Asezati carnea marinata in vasul...
Cea mai buna friptura de porc
Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc. Se ung feliile de carne pe...
Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc
Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] . Adugati pastele de ardei si boiaua rosie. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor . Turnati deasupra 1l apa fierbinte .Fierbeti 20 minute. Transferati totul intr-un vas de fonta .Puneti si caciulia de...
Ciuperci umplute cu praz si gorgonzola
Ciupercile se curata de codite . Daca sunt foarte proaspete si curate .,eu nu le curat de pelita . Ungeti ciupercile cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule de silicon. Coditele ciupercilor se taie cubulete , la fel si prazul si se...
Sarmale cu varza acra
Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul. La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare. Se scoate frunzele de pe capatana. Fiecare frunza se curata de nervura mai groasa de la mijloc si apoi se taie in doua. Ceapa taiat marunt se...
Merlucius gratinat
Merluciusul se curata de aripioare coada cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie . Taiati pestele in doua si cu grija scoateti sirea spinarii . Stropiti cu zeama de lamaie , sarati si lasati sa stea 10-15 minute . Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol . Trebuie sa...
Ciorba de gulie
Legumele se curata si se spala . Gulia trebuie curatata de partea inferioara care este mai atoasa . Eu pastrez frunzele verzi pentru a le adauga la sfarsit in ciorba . De la gulie tocati si tulpinile frunzelor . Nu risipiti nimic . Ceapa se toaca marunt . Ardeiul se taie...
Nuggets de pui
Pieptul de pui se da prin masina de carne sau se poate marunti cu ajutorul robotului de bucatarie . Puneti painea tare in robot si o maruntiti .Turnati deasupra laptele ca sa se inmoaie . Se amesteca bine carnea macinata de pui cu sare , piper , cimbru si paine inmuiata...
Cartofi frantuzesti
Cartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge cu ulei si se presara pesmet . Primul strat este de cartofi . Urmeaza ouale maruntite . Se...
Salata a la boeuf
Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata . Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ]. Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete . Zeama rezultata de...
Ciorba de miel cu leurda si urzici
Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina . Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa ....
Costite de miel cu leurda si ceapa verde
Costitele de miel se curata cu atentie , se portioneaza si se spala . Lasati costitele sa se zvante sau le uscati cu un servet . Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline si se infierbanta . Puneti costitele la prajit cu partea grasa -carnoasa in jos .Sarati...
Palanete cu branza pe dinafara
Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul ,presar afumatura, asez frumos partea superioara si o sigilez pe margini . Cu un ochi la televizor ,mai las sa creasca putin aluatul...
Friptura marocana de berbecut
Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore. Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua frunzele de dafin si ceapa....
Friptura de porc cu carnaciori
Carnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava . Adugati cimbrisor , sare , piper si boia . Se toarna apa , cat sa acopere toate ingredientele . Nu...
Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600
Cum se prepara Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600: Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita la fiert in 3 l apa. Intre timp curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi,...
Desert prajitura svaba cu mere si coacaze
Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale. Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat....
Saramura de crap si platica - reteta nr 150 cu peste
Pestele se spala si se usuca de excesul de apa . Apoi se sareaza si se unge cu putin ulei . Ideal este sa se faca pestele la gratar . In lipsa acestuia am copt pestele sarat pe folie de hartie , la cuptor . Ardeii si rosiile se spala , se ung cu putin ulei si se...
Paine floare
Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid . Se pune faina si sare ....