Merlucius in crusta si turtite de malai

de mihaelar63 in Peste, 6 Apr 2020 | 2023 vizualizari

 

Imi place merluciusul pentru ca eram obisnuita cu el in tinerete. Era singurul peste de apa sarata ce se gasea cu usurinta in magazine. Are o carne ferma si avantajul de a fi fara oase, doar cu sira spinarii. Cu putina grija poti sa-l dezosezi facil. Mi-a ramas malai umezit de la impanarea pestelui. I-am gasit repede intrebuintare preparand si cateva turtite care au completat meniul in mod inedit.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati merlucius
  • 200 gr faina malai
  • 2 lamai
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • rosi si salata verde pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius in crusta si turtite de malai:

  • Pestele se spala , se dezoseaza si se taie in doua .
  • Condimentati pestele cu piper , sarati si stoarceti lamie deasupra .
  • Lasati pestele sa se marineze macar 15 minute .
  • Puneti uleiul la incins .
  • Se trece merluciusul prin faina de malai si se prajeste in ulei incins pe ambele parti .
  • Scoateti pestele pe prosop de hartie sa se absoarba uleiul in exces .
  • Pentru ca mi-a ramas faina de malai , usor umezita cu gust de peste ,iam gasit rapid intrebuintare .
  • Am amestecat faina de malai cu un ou batut si am sarat.
  • Am luat compozitia astfel preparata si cu lingura am, pus mici turtite in uleiul fierbinte .
  • Se prajesc turtitele pe ambele parti .
  • Aceste turtite au completat farfuria cu merlucius in mod inedit . In acelasi timp nu am facut risipa .
  • Serviti merluciusul cald alaturi de turtitele de malai , felii de lamaie si legumele preferate .
  •   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Lamaia are rolul de a da fermitate pestelui  Din acest motiv este bine ca sa marinati pestele cu zeama de lamaie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius in crusta si turtite de malai" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit