Pireu de pastai verzi cu praz

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 2 Mar 2020 | 2666 vizualizari

 

 Am mancat eu la un restaurant in Cluj un pireu foarte gustos. Bineinteles ca am cerut reteta. Era cu fasole verde, unt  si smantana. Eu am dezvoltat putin ce am aflat si am obtinut acest minunat pireu.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole verde frantuzeasca
  • 1 tulpina praz-partea verde
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri patrunjel verde
  • 2 linguri unt
  • 6 linguri smantana grasa
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pireu de pastai verzi cu praz:

  • Fasolea verde se fierbe in apa cu sare.
  • Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare.
  • Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie.
  • Adaugati fasolea verde si sotati usor.
  • Transferati legumele sotate cu unt in blender.
  • Puneti in plus patrunjel verde , sare si smantana .
  • Blendati totul pana obtineti un amestec suficient de fin .
  • Pireul obtinut trebuie sa fie servit cald pentru ca contine unt.
  • Pireul de pastai verzi cu praz poate fi servit ca si garnitura .
  • Acest pireu mai poate fi servit si langa paste umplute .In acest caz puteti sa-l diluati cu putina apa ca sa aiba consistenta unui sos .

TIPS-URI

1

Pireul de pastai verzi cu praz poate fi servit ca si garnitura.

2

Acest pireu mai poate fi servit si langa paste umplute. In acest caz puteti sa-l diluati cu putina apa ca sa aiba consistenta unui sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pireu de pastai verzi cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]