Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

de mihaelar63 in Pui, 2 Mar 2020 | 2968 vizualizari

 

 Am dorit sa prepar o tocanita cu ciupercile oite primite de la matusa din Salaj. Diferenta a fost facuta net de aroma deosebita dar delicata a ciupercilor de padure. Am citit ca este o aroma de alune si nuci. Am schimbat putin si asezonarea, folosind rozmarin si nucsoara.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept de pui fara piele si os
  • 500 gr ciuperci oite maruntite si oparite
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita ardei iute tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1pahar smantana
  • patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
  • mamaliguta -pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana:

  1. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt .
  2. Pieptul de pui se taie  bucati de marimea preferata .
  3. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt .
  4. Se pun la prajit , usor , bucatile de pui .
  5. Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba .
  6. Amestecati si turnati deasupra o cana cu apa .
  7. Sarati si puneti ardeiul iute tocat si crenguta de rozmarin .
  8. Fierbeti aproximativ 15 min.pana puiul este patruns.
  9. La sfarsit opriti focul si incorporati smantana.
  10. Asezonati tocanita cu nucsoara , piper si patrunjel verde tocat.
  11. Serviti tocanita de pui cu oite alaturi de mamaliguta .
  12. Noi am poftit si la castraveti murati langa aceasta bunatate .

        Pofta mare!!!!

TIPS-URI

1

Eu am avut ciupercile oite albe de la matusa din Horoatul Crasnei -Salaj . Oitele erau taiate marunt , oparite si congelate .

2

Aici aveti cateva informatii despre oite :https://trufesiciuperci.wordpress.com/2017/11/17/oita-russula-virescens-o-ciuperca-delicata-si-foarte-aromata/

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

katty 1

02.03.2020, 21:12

Oite din astea nu am mancat niciodata,dar in general imi plac ciupercile, deci trebuie sa fie ceva gustos!

Adi 1

02.03.2020, 21:12

Buna!

dantes 1

09.03.2020, 10:26

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in portofel