Cea mai buna friptura de porc

de mihaelar63 in Porc, 27 Apr 2020 | 5039 vizualizari

 

 Ieri am avut cotlet de porc in meniu. Cu aceasta ocazie mi-am testat o idee legat de prepararea cu pasta rosii, busuioc si usturoi. Declar aceasta reteta cea mai buna fripturica de porc!!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cotlet de porc
  • 100 gr ulei masline
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura rasa usturoi uscat granulat
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • Pt piure :
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr unt
  • sare 
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna friptura de porc:

  1. Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.
  2. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.
  3. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.
  4. Se ung feliile de carne pe ambele parti cu amestecul de condimente , ulei si pasta de rosii .
  5. Lasati sa se odihneasca carnea ,pentru marinare la rece, timp de o ora.
  6. Se pune tava cu carne si o jumatate de cana cu apa la cuptor.
  7. Eu am preparat carnea la 205 grade.
  8. Cat timp carnea se coace, pregatiti piureul.
  9. Fierbeti cartofi in apa sarata cu patrunjel verde si usturoi verde tocat.
  10. Cartofii fierbinti, fierti se zdrobesc si se amesteca cu unt.
  11. Serviti friptura de cotlet si piureu, insotita de salata preferata.

TIPS-URI

1

Lasati sa se odihneasca carnea, pentru marinare la rece, timp de o ora.

2

Puteti folosi orice bucata de carne de porc aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume