Cotlet de porc in crusta de condimente

de La Ancuta in Mezel de casa, 19 Noi 2011 | 23190 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Edith iar apoi la Gaby. Este o friptura delicioasa la care puteti jongla cu condimentele, in functie de preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet de porc (~600 g)
  • 4 catei de usutroi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa boia
  • 2 lingurite boabe de piper negru
  • 2 lingurite boabe de piter verde
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de condimente:

Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper.

Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam boiaua. Condimentam cu sare si amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem bucatile de carne, pe toate partile cu amestecul de usturoi.

Restul condimentelor le amestecam si le impartim pe doua folii de aluminiu. Tavalim fiecare bucata de carne prin amestecul de condimente.

Invelim carnea in floie si o dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider desfacem carnea din folie si o punem in tigaia antiaderenta in care am incins putin ulei. Prajim pe fiecare parte cateva minute (atat cat sa-si schimbe culoarea). Intoarcem carnea cu grija, fara sa o intepam cu furculita. Folositi un cleste, astfel nu vor iesi sucurile din cotlet.

Transferam cotletul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit 30-35 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa stea 10 minute apoi portionam.

Servim cotletul cald alaturi de garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

24.11.2011, 22:12

Rapid la favorite cu reteta asta grozava

La Ancuta 1

24.11.2011, 23:30

Mihaela. Sigur o sa-ti placa

4fun 1

23.12.2012, 15:10

exceptional!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor