Paine floare

de mihaelar63 in Piine, 13 Apr 2020 | 2244 vizualizari

 

 De data aceasta am ales sa prepar paine floare. Imi pare pretentios spus asa ceva.
De fapt sunt cateva chifle dispuse circular :D Pentru reteta m-am inspirat de la bucataras Diana-K. Am inlocuit laptele dulce cu lapte acru ,ce-l aveam disponibil momentan .
 

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faiana semi-alba tip 650
  • 250 ml lapte acru
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou -
  • seminte de susan negru
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

  1.  Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul.
  2. Tot acum se pune si drojdia uscata .
  3. Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid .
  4. Se pune faina si sare . Fixati programul de framntat si dospit .
  5. Cand aluatul si-a dublat continutul se rastoarna pe o folie de silicon .
  6. Cu mainile infainate se formeaza 8 sfere de aluat care se aseaza dispuse circular ,intr-o tava rotunda .
  7. Tava trebuie sa fie unsa cu putin ulei si presarata cu faina .
  8. Eu am mai facut cateva mici bilute de aluat pentru decor .
  9. Lasati sa creasca frumos aluatul la loc caldut .
  10. Eu il pun in cuptor la temperatura constanta de 60 grade .
  11. Daca doriti puteti unge painea cu ou batut -pentru aspect .
  12. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade si se lasa painea la copt 15 minute dupa care se scade temperatura la 180 grade .
  13. In 30 minute painea mea floarea a fost coapta suficient .
  14. Scoateti painea din tava si o lasati la racit pe gratar de inox .

                            Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Laptele acru si apa trebuie sa fie usor caldute . Aceasta va ajuta drojdia sa dospeasca mai rapid .

2

Eu am primit ,, reclamatii"' : ca este prea dulce , ca seamana cu cozonacul :D

3

Concluzia : data viitoare voi reduce mierea si nu voi mai folosi ou la uns pe deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici italiene (Ciabatta)