Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos.
Gălbenușurile le frecăm cu un praf de sare, pentru a li se intensifica culoarea, apoi le adăugăm peste unt și omogenizăm compoziția....
Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară.
Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.
In alt bol, amestecăm apa minerală cu uleiul diluat, sarea și zahărul,...
Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.
Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte...
Frecăm untul moale cu zahărul și un praf de sare, apoi adăugăm ouăle, smântâna, coaja și esența de lămâie și omogenizăm bine compoziția.
Încorporăm apoi, treptat, făina amestecată cu drojdia uscată.
Obținem un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe...
Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor.
Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural...
Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele.
Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj.
Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat...
Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul.
Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas.
Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si...
Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie.
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu 2-3 linguri de lapte rece.
Adaugăm făina și omogenizăm,...
Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor.
Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului.
Adaugăm untul ușor...
Pentru aluatul fraged, frecam galbenusurile cu un praf de sare si untul cu zaharul, apoi combinam cele doua amestecuri, si adaugam esenta, iaurtul si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.
Framantam un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini, pe care il intindem in tava...
Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele.
Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste celelalte ingrediente, adaugam si esenta, apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma.
Se scoate mixerul si se inlocuieste cu o spatula.
Se adauga pe rand: nuca macinata fin, amestecata cu pesmetul...
Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit.
Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt.
Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania.
Am ales sa tapetez tava cu hartie...
Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.
Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta...
Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.
Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.
Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat...
Se freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru aluaturi dospite.
Framantam bine un aluat sfaramicios, pe care il acoperim cu o folie si il dam la...
Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza.
Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca.
Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea...
Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea ferma, care sa ramana pe peretii vasului, daca il intoarcem invers.
Adaugam apoi pe rand, faina...
Pentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale.
Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam iaurtul si praful de copt si amestecam energic, asa incat praful de...
Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare.
Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina, tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine aluatul.
Lasam aluatul la racit, apoi adaugam unul cate unul ouale, omogenizand compozitia dupa...
Pentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei.
Amestecam bine toate aceste ingrediente, apoi adaugam nuca, esenta si incorporam treptat faina.
Amestecam la inceput cu o...
Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii.
Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera.
Separam albusurile de galbenusuri.
Presaram putina sare peste albusuri si le dam deoparte....
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri.
Presaram cate putina sare peste ambele.
Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma.
Scoatem mixerul si introducem o spatula....
Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el.
Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor.
Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza.
Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si...
Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut.
Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine.
Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai...
Pentru aluat , se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei.
Se adauga sarea si esenta si se incorporeaza treptat faina.
Va rezulta un aluat nelipicios si nu foarte...
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele.
Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4 linguri de zahar.
Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem caramelul cu 4 linguri de apa.
Lasam...
Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru.
Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.
Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si...
Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele.
Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa.
O dam deoparte de pe foc si o lasam la rece.
Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste...
Pentru foi , caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.
Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de sare, pentru a li se intensifica culoarea, apoi le adăugăm peste unt și omogenizăm compoziția....
Pancakes cu morcovi si nuci
Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie. In alt bol, amestecăm apa minerală cu uleiul diluat, sarea și zahărul,...
Prajitura cu dovleac si nuca de cocos
Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte...
Prajitura cu foi si gem de prune
Frecăm untul moale cu zahărul și un praf de sare, apoi adăugăm ouăle, smântâna, coaja și esența de lămâie și omogenizăm bine compoziția. Încorporăm apoi, treptat, făina amestecată cu drojdia uscată. Obținem un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe...
Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar
Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor. Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural...
Placinta cu branza si visine
Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele. Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj. Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat...
Crumble cu capsuni
Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul. Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas. Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si...
Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi
Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu 2-3 linguri de lapte rece. Adaugăm făina și omogenizăm,...
Negresa cu gem de caise
Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor. Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului. Adaugăm untul ușor...
Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas
Pentru aluatul fraged, frecam galbenusurile cu un praf de sare si untul cu zaharul, apoi combinam cele doua amestecuri, si adaugam esenta, iaurtul si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Framantam un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini, pe care il intindem in tava...
Prajitura Deliciu pentru cafea
Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste celelalte ingrediente, adaugam si esenta, apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Tort Mady
Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma. Se scoate mixerul si se inlocuieste cu o spatula. Se adauga pe rand: nuca macinata fin, amestecata cu pesmetul...
Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten
Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit. Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt. Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania. Am ales sa tapetez tava cu hartie...
Biscuiti si briose cu lamaie si mac
Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv. Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta...
Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri
Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor. Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat...
Trigoane cu gem de caise
Se freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru aluaturi dospite. Framantam bine un aluat sfaramicios, pe care il acoperim cu o folie si il dam la...
Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata
Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza. Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea...
Prajitura Duo Chocolat
Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea ferma, care sa ramana pe peretii vasului, daca il intoarcem invers. Adaugam apoi pe rand, faina...
Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre
Pentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale. Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam iaurtul si praful de copt si amestecam energic, asa incat praful de...
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina, tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine aluatul. Lasam aluatul la racit, apoi adaugam unul cate unul ouale, omogenizand compozitia dupa...
Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine
Pentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate aceste ingrediente, apoi adaugam nuca, esenta si incorporam treptat faina. Amestecam la inceput cu o...
Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos
Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera. Separam albusurile de galbenusuri. Presaram putina sare peste albusuri si le dam deoparte....
Tort Duo - reteta cu nr. 700
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri. Presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Scoatem mixerul si introducem o spatula....
Madlene cu nuca si visine
Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el. Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor. Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza. Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si...
Tort de biscuiti, de post
Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine. Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai...
Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide
Pentru aluat , se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei. Se adauga sarea si esenta si se incorporeaza treptat faina. Va rezulta un aluat nelipicios si nu foarte...
Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele. Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4 linguri de zahar. Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem caramelul cu 4 linguri de apa. Lasam...
Briose cu mascarpone, scortisoara si mac
Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru. Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite. Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si...
Negresa, reteta clasica
Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele. Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa. O dam deoparte de pe foc si o lasam la rece. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste...
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot
Pentru foi , caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie. Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la...