Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete / Dulciuri

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

In Prajituri la 29 Noi 2016

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de sare, pentru a li se intensifica culoarea, apoi le adăugăm peste unt și omogenizăm compoziția....

Pancakes cu morcovi si nuci

In Prajituri la 25 Noi 2016

Într-un bol, amestecăm 250 g făină cu praful de copt. Nu punem toată făina de la început, vedem la final câtă este necesară. Bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie. In alt bol, amestecăm apa minerală cu uleiul diluat, sarea și zahărul,...

Prajitura cu dovleac si nuca de cocos

In Prajituri la 2 Noi 2016

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte...

Prajitura cu foi si gem de prune

In Prajituri la 21 Sep 2016

Frecăm untul moale cu zahărul și un praf de sare, apoi adăugăm ouăle, smântâna, coaja și esența de lămâie și omogenizăm bine compoziția. Încorporăm apoi, treptat, făina amestecată cu drojdia uscată. Obținem un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe...

Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

In Prajituri la 10 Sep 2016

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl lăsăm să se răcească ușor. Mixam ouăle cu un praf de sare si îndulcitorul natural...

Placinta cu branza si visine

In Prajituri la 6 Iul 2016

Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele. Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj. Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat...

Crumble cu capsuni

In Prajituri la 5 Iun 2016

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul. Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas. Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si...

Budinca de caramel cu piscoturi Savoiardi

In Prajituri la 3 Apr 2016

Preparăm mai întâi o budincă fermă din 2 galbenușuri, 2 linguri zahăr, 500 ml lapte, 5 linguri rase de făină și esență de vanilie. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și le diluăm cu 2-3 linguri de lapte rece. Adaugăm făina și omogenizăm,...

Negresa cu gem de caise

In Prajituri la 28 Mar 2016

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor. Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până la diluarea zahărului. Adaugăm untul ușor...

Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas

In Prajituri la 13 Mar 2016

Pentru aluatul fraged, frecam galbenusurile cu un praf de sare si untul cu zaharul, apoi combinam cele doua amestecuri, si adaugam esenta, iaurtul si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Framantam un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini, pe care il intindem in tava...

Prajitura Deliciu pentru cafea

In Prajituri la 12 Mar 2016

Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste celelalte ingrediente, adaugam si esenta, apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt....

Tort Mady

In Torturi la 11 Mar 2016

Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma. Se scoate mixerul si se inlocuieste cu o spatula. Se adauga pe rand: nuca macinata fin, amestecata cu pesmetul...

Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten

In Torturi la 2 Mar 2016

Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit. Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt. Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania. Am ales sa tapetez tava cu hartie...

Biscuiti si briose cu lamaie si mac

In Dulciuri la 20 Feb 2016

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv. Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta...

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

In Prajituri la 9 Feb 2016

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor. Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat...

Trigoane cu gem de caise

In Dulciuri la 22 Ian 2016

Se freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru aluaturi dospite. Framantam bine un aluat sfaramicios, pe care il acoperim cu o folie si il dam la...

Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata

In Prajituri la 20 Ian 2016

Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza. Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea...

Prajitura Duo Chocolat

In Prajituri la 16 Ian 2016

Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea ferma, care sa ramana pe peretii vasului, daca il intoarcem invers. Adaugam apoi pe rand, faina...

Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre

In Prajituri la 6 Ian 2016

Pentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale. Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam iaurtul si praful de copt si amestecam energic, asa incat praful de...

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

In Prajituri la 4 Ian 2016

Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina,  tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine aluatul. Lasam aluatul la racit, apoi adaugam unul cate unul ouale, omogenizand compozitia dupa...

Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

In Prajituri la 2 Ian 2016

Pentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate aceste ingrediente, apoi adaugam nuca, esenta si incorporam treptat faina. Amestecam la inceput cu o...

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera. Separam albusurile de galbenusuri. Presaram putina sare peste albusuri si le dam deoparte....

Tort Duo - reteta cu nr. 700

In Torturi la 22 Dec 2015

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri. Presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Scoatem mixerul si introducem o spatula....

Madlene cu nuca si visine

In Dulciuri la 16 Dec 2015

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el. Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor. Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza. Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si...

Tort de biscuiti, de post

In Torturi la 15 Dec 2015

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine. Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai...

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

In Prajituri la 2 Dec 2015

Pentru aluat , se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei. Se adauga sarea si esenta si se incorporeaza treptat faina. Va rezulta un aluat nelipicios si nu foarte...

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

In Torturi la 12 Noi 2015

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele. Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4 linguri de zahar. Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem caramelul cu 4 linguri de apa. Lasam...

Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

In Dulciuri la 9 Noi 2015

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru. Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite. Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si...

Negresa, reteta clasica

In Prajituri la 27 Oct 2015

Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele. Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa. O dam deoparte de pe foc si o lasam la rece. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste...

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

In Prajituri la 9 Oct 2015

Pentru foi , caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie. Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la...

Afisate 91 - 120 din 375 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]