Preparare coji pentru minitarte.
Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul.
Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat,...
Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit.
Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt....
Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă.
Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm continuu până la omogenizarea compoziției.
Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, apoi...
Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola
Măcinăm granola, dar nu foarte fin.
Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Tapetăm o formă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt...
Preparare blat
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea fermă, care va sta fixă pe pereții recipientului, atunci când îl întoarcem invers....
Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată.
Le dăm la frigider pentru 10 minute, să se întărească stratul de ciocolată, apoi le mai ungem cu încă un...
Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența.
Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră până devine ușor spumos, apoi adăugăm oul și omogenizăm compoziția....
Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci.
Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă.
Preparăm apoi siropul.
Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând...
Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare.
Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm sarea și zahărul, amestecăm intens până la topirea acestora, apoi adăugăm grișul,...
Preparăm crema de ciocolată.
Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca fierbinte.
Amestecăm intens până când ciocolata se topește și compoziția...
Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere.
Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare.
Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura....
Mai întâi caramelizăm 5 linguri de zahăr, cu care tapetăm baza tăvii de copt.Ideal ar fi să tapetăm și pereții tăvii, ca la tort, dar este mai greu în tavă și ar trebui cantitate mai mare de zahăr, iar eu am evitat ca prăjitura să iasă foarte dulce.
Eu am...
Pregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit.
Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am îndulcit-o cu o linguriță de zahăr.
Când s-a răcit, am adăugat 2 lingurițe din...
Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și puțină sare.
Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl lăsăm...
Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei cu 40-50 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a cozonacilor.
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu drojdia uscată.
Eu am pus drojdie uscată, dar merge foarte bine...
Pentru foi, amestecăm ouăle cu sarea până se spumează, adăugăm coniacul, oțetul și apa și amestecăm din nou până se omogenizează compoziția.
Cernem făina într-un vas și adăugăm peste ea untul rece tăiat în cuburi.
Amestecăm untul cu făina, cu...
În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml.
Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o la o cană și jumătate, ca să nu iasă prea dulce checul.
Și dacă ouăle folosite de mine au...
Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei.
Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin foarte spumoase, apoi adăugăm, treptat, zahărul pe care îl transformăm în pudră....
Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen.
Dăm aluatul la...
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor.
Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția.
Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm...
Mai întâi, pregătim toate ingredientele necesare blatului de tort cu cacao, aducându-le pe masa de lucru. Măsurăm cantitățile. Măsura mea este lingura, dar cum nu se ia în lingură aceeași cantitate de fiecare dată, cântăresc îngredientele. Ouăle...
Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența.
Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după...
Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm,...
Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens, până se omogenizează compoziția.
Lăsăm această compozitie să se răcească bine, apoi...
Mai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare.
Cernem făina într-un bol, dacă avem răbdare, o cernem de două ori să fie aerată.
Separăm gălbenușurile de albușuri și...
Mai întâi, aducem toate ingredientele pentru blat, la temperatura camerei, cam cu 30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic și în special, ouăle.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ambele.
Mixăm...
Amestecăm bine, într-un vas, cacaua cu laptele praf sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață (cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc)....
Mai întâi pregătim toate ingredientele.
Amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoarea mare, sau sfărâmată cu furculița.
Este bine să mai rămână și bucățele mai mari de telemea, cel puțin mie îmi place când găsesc...
Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm și ulei.
Bine, uleiul poate fi opțional, dar mie îmi place combinția unt + ulei și consistența pe care o dă ciocolatei, dar și luciul pe care îl conferă adăugarea uleiului....
Topim untul și îl lăsăm să se răcească.
Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor.
Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna.
Ungem...
Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata
Preparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul. Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat,...
Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine
Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit. Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt....
Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure
Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm continuu până la omogenizarea compoziției. Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, apoi...
Desert tarta cu ciocolata si blat din granola
Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola Măcinăm granola, dar nu foarte fin. Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată. Amestecăm bine până la omogenizare. Tapetăm o formă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt...
Desert tort cu crema de cappuccino si krantz
Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea fermă, care va sta fixă pe pereții recipientului, atunci când îl întoarcem invers....
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni
Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată. Le dăm la frigider pentru 10 minute, să se întărească stratul de ciocolată, apoi le mai ungem cu încă un...
Desert biscuiti cu aroma de lamaie
Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența. Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră până devine ușor spumos, apoi adăugăm oul și omogenizăm compoziția....
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci
Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm apoi siropul. Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând...
Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare
Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare. Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm sarea și zahărul, amestecăm intens până la topirea acestora, apoi adăugăm grișul,...
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata
Preparăm crema de ciocolată. Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere. Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca fierbinte. Amestecăm intens până când ciocolata se topește și compoziția...
Desert placinta cu mere si pere
Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura....
Desert prajitura cu spuma de trandafiri si crema de lamaie
Mai întâi caramelizăm 5 linguri de zahăr, cu care tapetăm baza tăvii de copt.Ideal ar fi să tapetăm și pereții tăvii, ca la tort, dar este mai greu în tavă și ar trebui cantitate mai mare de zahăr, iar eu am evitat ca prăjitura să iasă foarte dulce. Eu am...
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici
Pregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit. Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am îndulcit-o cu o linguriță de zahăr. Când s-a răcit, am adăugat 2 lingurițe din...
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos
Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și puțină sare. Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl lăsăm...
Desert rulouri din aluat de cozonac, umplute cu nuca si mac
Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei cu 40-50 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a cozonacilor. Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu drojdia uscată. Eu am pus drojdie uscată, dar merge foarte bine...
Desert tort in straturi
Pentru foi, amestecăm ouăle cu sarea până se spumează, adăugăm coniacul, oțetul și apa și amestecăm din nou până se omogenizează compoziția. Cernem făina într-un vas și adăugăm peste ea untul rece tăiat în cuburi. Amestecăm untul cu făina, cu...
Desert chec cu mac si visine
În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o la o cană și jumătate, ca să nu iasă prea dulce checul. Și dacă ouăle folosite de mine au...
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras
Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin foarte spumoase, apoi adăugăm, treptat, zahărul pe care îl transformăm în pudră....
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel
Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen. Dăm aluatul la...
Desert clafoutis cu cirese
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția. Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm...
Desert tort cu crema de nuci si dulce de leche - reteta cu nr 800
Mai întâi, pregătim toate ingredientele necesare blatului de tort cu cacao, aducându-le pe masa de lucru. Măsurăm cantitățile. Măsura mea este lingura, dar cum nu se ia în lingură aceeași cantitate de fiecare dată, cântăresc îngredientele. Ouăle...
Desert sufleu de branza cu capsuni
Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după...
Desert prajitura bicolora cu cirese
Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm,...
Desert tort ecler cu capsuni
Pentru aluat, punem apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm făina, tragem vasul de pe foc și amestecăm intens, până se omogenizează compoziția. Lăsăm această compozitie să se răcească bine, apoi...
Desert prajitura cu branza si crumble
Mai întâi, aducem ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Cernem făina într-un bol, dacă avem răbdare, o cernem de două ori să fie aerată. Separăm gălbenușurile de albușuri și...
Desert musuroi de cartita
Mai întâi, aducem toate ingredientele pentru blat, la temperatura camerei, cam cu 30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic și în special, ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ambele. Mixăm...
Desert ciocolata de casa cu migdale
Amestecăm bine, într-un vas, cacaua cu laptele praf sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață (cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc)....
Prajitura cu malai si branza
Mai întâi pregătim toate ingredientele. Amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoarea mare, sau sfărâmată cu furculița. Este bine să mai rămână și bucățele mai mari de telemea, cel puțin mie îmi place când găsesc...
Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie
Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm și ulei. Bine, uleiul poate fi opțional, dar mie îmi place combinția unt + ulei și consistența pe care o dă ciocolatei, dar și luciul pe care îl conferă adăugarea uleiului....
Budinca de cozonac
Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se spumează ușor. Adăugăm untul topit, apoi laptele condensat și smântâna. Ungem...