Ca imi plac foile caramel coapte pe dosul tavii am mai zis.
Asa ca m-am gandit sa le asortez de data aceasta cu o crema de branza cu piersici dintr-un compot buuuun, de la Sun Food Fructe si Legume.
Mergeau si niste caise, dar n-am avut, insa a iesit tare buna si cu piersicile
Pentru foi, caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.
Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la rece.
Aducem untul la temperatura camerei si il lasam sa se inmoaie bine, apoi il spumam cu putina sare, adaugam ouale si amestecam bine.
Peste acest amestec, adaugam siropul de zahar ars, bicarbonatul stins in otet, apoi incorporam treptat faina.
Framantam un aluat nelipicios si usor moale, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim in trei.
Intindem fiecare parte de aluat pe masa infainata, in cate o foaie cat dimensiunea tavii, o rulam pe sucitor si o transferam pe dosul tavii.
Coacem fiecare foaie cate 5-6 minute la 180 de grade.
Pentru crema, amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si putina sare, apoi o mixam impreuna cu mascarponele, cateva minute.
Scurgem piersicile din compot, le taiem in cuburi mai micute si le adaugam in crema, cu grija sa nu le strivim.
Impartim crema in doua si o intindem intre foile caramel.
Acoperim prajitura cu folie, adaugam niste greutati deasupra sa se preseze bine si o dam la rece cateva ore, pana cand foile se fragezesc si prajitura se poate portiona frumos.
O ornam cu zahar pudra si o savuram cu placere, alaturi de cafea sau ceai, dar va spun ca merge foarte bine si cu o cana de iaurt, nefiind prea dulce.
1
Daca branza nu este usor zemoasa, crema se poate dilua ca cativa stropi din zeama de la compot