publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
“Vraişte” este parola zilei. Repet-o de fiecare dată cînd nu cunoşti răspunsul unei întrebări, dar şi atunci cînd vrei să-ţi impui punctul de vedere. “Şefu’, ce facem cu facturile-alea neplătite?” Vraişte! Din punct de vedere sexual, treburile stau la fel.
Bucataras.ro
[email protected]
Tigaie apocaliptică
Se taie bucata de piept de pui în 4, apoi fiecare bucată se taie şi se întinde ca o foaie. Se pudrează cu sare şi piper. Se pun deasupra fiecareia ciuperci tocate, apoi se rulează şi se înfăşoară în bacon. Rulourile se prind cu scobitori şi se presară...
Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese
Cartofii, de prefert să fie mai mici, se fierb în coajă. Într-o crăticioară se pun smântână cam 250-300 ml şi brânză după gust. Se amestecă continuu la foc mic, până ce brânza s-a topit complet. Cartofii fierţi se răcesc , apoi se...
Mousse de ciocolată cu biscuiţi
Se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata, praful de cappuccino şi cacaoa. Se amestecă continuu până se obţine o crema mai subţire omogenă. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu mixerul până se face cremoasă, insă nu tare. Se pun în pahare...
Supă cremă de cartofi cu smântână şi bacon
Cartofii şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert. Când sunt gata se pun în robot şi se pasează, adăugând supa în care au fiert puţin câte puţin până se obţine consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu...
Pui la cuptor
Se spală ciocănelele, se şterg şi se ung cu ulei, apoi se presară cu condimentele speciale şi cu piper. Se pun în tava de cuptor cu puţină apă, vin…puţin mai mult şi usturoi după gust tăiat mărunt. Se pregătesc la foc potrivit, adăugând din când...
Năsturei
Făina se cerne şi se amestecă cu zahărul pudră şi un praf de sare. Se adaugă untul moale şi se amestecă. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se frământă un aluat care se împarte şi se colorează şi aromatizează după gust şi care va merge la frigider pentru cel...
Napolitane cu caramel şi alune
Punem la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Obţinem un caramel clar şi nu foarte închis la culoare pe care îl lăsăm puţin deoparte. Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 de g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte...
Desert Oreo
Ciocolata , frişca lichidă şi esenţa de vanilie se pun la foc mic şi se amestecă continuu până ce s-a topit toată ciocolata. Se pune la răcit. Gelatina se pune la hidratat în 50 ml apă rece, apoi se încălzeşte până se dizolvă şi se toarnă...
Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana
Preparare Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana Se călesc în ulei ceapa şi morcovul tăiate mărunt. Se adaugă bucăţelele de carne şi se pune apă. Se lasă să fiarbă bine, apoi se adaugă ardeiul tocat . Într-un vas se amestecă...
Tort Malaga
Se prepară aluatul pentru blat: se mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ou. Se pune aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu...
Pui cacciatore
Se taie cărniţa în cubuleţe. Se pune la prăjit în ulei încins. Ceapa, morcovii, ardeii şi usturoiul se toacă cubuleţe, apoi se pun peste carniţă. Se adaugă vinul şi puţină apă şi se lasă să fiarbă bine totul. Se adaugă apoi cubuleţele de roşii în...
Mini eclere
Se prepară aluatul pentru gogoşele: se pune apa la fiert cu uleiul. Când a început să clocotească se adaugă toată făina, apoi se amestecă energic până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă la răcit, apoi se încorporează ouăle pe...
Sărmăluţe fierte cu vin
Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză. Se taie foi potrivite care se ţin...
Ficăţei la tigaie
Ficăţeii de pui se curăţă, se spală şi se pun la fiert pentru 15 minute. Se scot pe un prosop absorbant ca să se scurgă de surplusul de apă. Se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia şi se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se acoperă cu un...
Chec cu menta şi cacao
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se...
Tort "Muşuroi de cârtiţă"
Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o cremă. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul tos, apoi se încorporează în crema de unt împreună cu făina cernută cu praful de copt şi ciocolata tăiată în...
Pâine
Făina se cerne de două ori într-un castron mare şi se amestecă cu sarea. Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se amestecă bine. Lichidul se toarnă peste făină şi se omogenizează totul. Va rezulta un aluat molicel...
Gogoşari umpluţi cu carne
Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu orezul spălat şi bine scurs, cu sare, piper şi mărar. Gogoşarii se curăţă de seminţe , se spală şi se lasă la scurs. Se umplu cu carnea preparată şi apoi se pun într-un vas cu apă cât să îi acopere. Se dau la...
Ciorbă de legume cu lapte bătut
Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă. Se lasă să fiarbă cam 15 minute, apoi se pune orezul spălat . Se lasă să fiarbă totul până se şi legumele şi orezul sunt bine făcute. Se adaugă borşul...
Pui cu smântână şi ciuperci
Se fierbe carnea tăiată în cubuleţe. Într-un alt vas se pun 400 ml apă rece şi se toarnă plicul de supă-cremă. Se pune vasul la foc mic. Se dizolvă făina în puţină apă rece, apoi se toarnă peste supă şi se fierb împreună până se îngroaşă....
Mousse de cafea cu frişcă
Frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaoa şi cafeaua se pun la foc mic până ce totul s-a topit şi omogenizat. Se răceşte puţin apoi se dă crema la congelator pentru 20 de minute, după care se scoate şi se mixează câteva minute, după care se dă din...
Pui cu roşii şi usturoi la cuptor
Ciocănelele se spală, se şterg, se ung cu puţin ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Roşiile se spală şi se taie în cubuleţe, iar usturoiul feliuţe. Într-un vas mic de cuptor se pun eun pic de ulei, apoi se aşează ciocănelele condimenate, iar deasupra se pun...
Tartă cu banane
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă untul topit (să fie lichid şi puţin răcit), apoi făina cernută. Se frământă un aluat care se întinde pe fundul şi pereţii formei de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se...
Borş ţărănesc de perişoare
Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar...
Şniţele în crustă de cartofi
Se porţionează pieptul de pui. Bucăţile de carne se presară cu sare şi piper. Cartofii se curăţă, se spală, apoi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se scurg de surplusul de suc. Se pune răzătura într-un castron, se adaugă ouăle, făina, smântâna, sare,...
Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor
Aripioarele se curăţă, se spală, apoi se şterg de apă. Se punh într-un castron, se ung cu ulei şi se presară cu condimente, sare şi piper. Se pregăteşte o tavă cu puţin ulei unde se pune carnea, apoi se adaugă felii de lămâie, căţeii de usturoi şi apă cam o...
Prăjitură cu prune
Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi se lasă deoparte. Gălbenuşurile se mixează bine cu zahărul, apoi se adaugă uleiul, laptele, făina cernută cu praful de copt, esenţa de vanilie şi spuma de albuşuri. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava...
Brioşe aperitiv
Într-un castron se amestecă laptele cu ouăle, untul topit (lichid) şi smântâna. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, mezelul, caşcavalul si telemeaua rase, macul, mărarul tocat şi un praf de piper. Se omogenizează bine compoziţia. Dacă e prea tare se mai...
Supa Gulyas
Legumele şi carnea se taie în cubuleţe. Se pune puţin ulei la încins şi se călesc ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii. Se pune şi carnea, apoi se adaugă apă cât să acopere totul. Se lasă să fiarbă totul cu capac până ce cărniţa e aproape...
Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom
Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi nesul. Se amestecă continuu până se omogenizează, apoi se răceşte un pic şi se dă la congelator până capătă o consistenţă cremoasă. Se spumează atunci cu mixerul adăugându-se...