madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI210
Retete

Bărcuţe cu cremă

In Prajituri la 30 Mai 2013

Crema de ciocolată : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi untul, se amestecă continuu până la omogenizare, apoi se dă la răcit. Spuma de căpşuni : se face un piure cu mixerul vertical din căpşuni şi zahăr pudră vanilat , apoi se încorporează în...

Mini-tartine cu brânză de capră

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2013

Feliile de pâine se taie în bucăţi cât pentru o îmbucătură. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare şi piper şi se pun pe grătar în cuptor ca să se rumenească. Când sunt aurii, se pun pe un platou şi se ornează cu brânză de...

Budincă dulce de pâine

In Dulciuri la 11 Mai 2013

Se  taie franzela felii şi apoi în cubuleţe. Într-un castron încăpător se pune frişca lichidă, apoi se pun cuburile de pâine şi se amestecă , ca toate să absoarbă frişca. Separat se bat ouăle cu zahărul, cu esenţele, stafidele, ciocolata albă...

Pui Purple Majesty

In Pui la 6 Mai 2013

Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. Între timp se pregăteşte puiul  : se pun bucăţile de pui într-un amestec de ulei, usturoi zdrobit, vin, sare, piper şi cimbru uscat. Se marinează 15 minute, întorcându-se pe toate părţile. Se scot apoi...

Ruladă aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2013

Se prepara întâi umplutura : se taie carnea cubuleţe, se pune la tocat. Se toacă ceapa şi usturoiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă carnea şi se pun şi două ceşti de apă. Se amestecă şi se lasă la foc...

Tort de ciocolată şi cafea

In Torturi la 30 Apr 2013

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri. Se amestecă uşor şi făina cernută cu praful de copt ,...

Stufat de pui

In Mancaruri cu carne la 28 Apr 2013

Se pune ulei la încins, apoi se adaugă cubuleţele de carne. Se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea. Se adaugă apoi ceapa şi usturoiul tăiate cam de 1 cm lungime, 1 ceaşcă de apă şi roşiile tăiate cubuleţe. Se lasă totul la foc mic până ce...

Prăjitură cu căpşuni

In Prajituri la 22 Apr 2013

Se prepară aluatul crocant: se amestecă făina cernută, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă untul/margarina topite  şi se amestecă până la obţinerea unui aluat omogen. Se întinde într-o tavă dreptunghiulară de 25/35 cm tapetată cu...

Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi

In Peste la 21 Apr 2013

Fileurile se crestează oblic de câteva ori pe partea cu piele. În tăieturi se pun felii de usturoi,apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare, boia iute şi cimbru uscat. Se pregăteşte tava de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt care se unge cu ulei, apoi se aşează...

Mazăre galbenă bătută

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2013

Mazărea se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert. Este gata destul de repede. Se pune la scurs într-o strecurătoare, apoi se amestecă cu ceapă şi usturoi verde tocate, sare, piper şi ulei de măsline. Se poate servi cu rondele de ceapă uscată sau cu sos de...

Chifteluţe de ficat

In Ficat la 6 Apr 2013

Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert. Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun  în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate,...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2013

Feliile de ciabatta se prăjesc in cuptor sau la prăjitorul de pâine. Roşiile se taie cubuleţe, se amestecă cu puţin ulei, cu usturoi si pătrunjel şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Feliile de ciabatta prăjite se ung cu maioneză cu usturoi, apoi pe fiecare se...

Pariziene cu mere caramel

In Dulciuri la 23 Mar 2013

Se spală merele, se curăţă de coajă şi miez şi se taie cubuleţe. Cele 150 g zahăr se caramelizează cu câteva picături de apă. Într-un vas de cuptor se pune caramelul lichid şi deasupra se repartizează cubuleţele de mere presărate cu scorţişoară. Se dă vasul la...

Prăjitură cu brânză şi vişine

In Prajituri la 16 Mar 2013

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu jumătate de cană de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. Peste crema de gălbenuşuri se pune brânza, praful de budincă, esenţa, praful de copt, ciocolata mărunţită cu cuţitul, frişca bătută obţinută din...

Cartofi condimentaţi la cuptor

In Mancaruri de legume la 10 Mar 2013

Cartofii se curăţă, se spală, şi se taie cubuleţe. Se ung cu ulei, se pune dressingul, se adauga celelalte condimente, usturoiul ras după gust şi ceapa verde tocată. Se pune totul într-o tavă cu ulei, apă şi vin. Se dă vasul la cuptor la foc potrivit. Se mai...

Pui copt cu pilaf sârbesc

In Pui la 9 Mar 2013

Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun  într-o tavă cu ulei şi  apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la...

Tocăniţă de porc cu ciuperci

In Porc la 3 Mar 2013

Se pun la călit în ulei încins ceapa tocată mărunt, rondele de morcovi, fâşii de ardei şi usturoi. Apoi se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se mai lasă pe foc amestecând continuu până ce aceasta şi-a schimbat culoarea. Se adaugă apoi ciupercile...

Friptură de porc cu măsline

In Porc la 2 Mar 2013

Se prepară un sos din ulei, oţet balsamic, muştar, condimente , usturoi ras, măsline feliate şi puţină apă. Feliile de carne se marinează în acest sos pentru 10 minute, apoi se pun la fript cu tot cu sosul de pe ele în tigaia grill unsa cu ulei şi bine...

Supă-cremă de pui cu tortellini

In Supe la 1 Mar 2013

Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune la fiert împreună cu legumele tăiate şi ele la fel. Tortellini se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se pun în blender legumele şi puiul cu o parte din apa în care au...

Tortilla cu bacon şi ouă de prepeliţă

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2013

Se curăţă cartofii , se spală, se taie cubuleţe  şi se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata se scurg. Ceapa se taie julienne si se căleşte în ulei împreună cu baconul. Cele 3 ouă se bat ca pentru omletă, se adaugă 100 g caşcaval ras fin, sare...

Mâncare de mazăre cu carne de pui

In Pui la 9 Feb 2013

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, apoi se adaugă pulpele porţionate şi se lasă câteva minute pe foc până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă ca să le acopere. Când carnea e aproape fiartă, se pun rondele de morcovi, mazărea...

Tartă cu ciocolată

In Dulciuri la 8 Feb 2013

Se prepară aluatul pentru blat: se topeşte grăsimea până devine cremoasă, apoi se amestecă cu făina cernută, oul bătut, esenţa şi apa. Se frământă un aluat , iar daca este prea lipicios se mai adaugă puţină făină. Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se pune...

Mini budincă de piure şi carne

In Mancaruri cu carne la 6 Feb 2013

În vase mici de cuptor unse cu ulei se pun straturi alternative de piure amestecat cu caşcaval ras şi bucăţele de carne. Stratul superior să fie de piure peste care se pune o bucăţică de roşioară, bucăţele de carne şi se presară caşcaval. Se dau la cuptorul...

Lapte de pasăre

In Dulciuri la 4 Feb 2013

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr. Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se lasă să se umfle, apoi se scot cu spumiera pe o farfurie. După ce s-au făcut toate ,,insuliţele,,...

Clătite cu carne şi ciuperci

In Porc la 3 Feb 2013

Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt. Se  face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc  5 clătite...

Medalioane de porc cu ciuperci şi salată

In Porc la 2 Feb 2013

Muşchiuleţul se curăţă de fibre şi eventualele resturi de grăsime şi pieliţe, apoi se taie în 6 bucăţi egale (de preferat să fie cam de aceeaşi grosime pe toată lungimea lui). Se leagă cu aţă ca să îşi păstreze forma, apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare,...

Muşchi de porc afumat cu legume la cuptor

In Porc la 1 Ian 2013

Se curăţă legumele şi se spală. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii rondele. Într-un vas de cuptor se pune puţin ulei, apoi se pun toate legumele şi muşchiul tăiat felii subţiri. Se presară cu sare şi piper, se adaugă apă cât să acopere ingredientele şi se dă...

Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2012

Se pregăteşte un aluat din făina cernută, amestecată cu margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, caşcavalul ras şi un praf de sare. Se frământă până ce totul s-a omogenizat complet, apoi se dă la frigider 1 oră. Se întinde în foaie potrivit de...

Cozonac cu nucă şi caramel

In Dulciuri la 24 Dec 2012

Se amestecă uşor făina cernută cu zahărul,  se adaugă laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi ouăle bătute amestecate cu margarina topită şi uşor răcită. Se frământă un aluat elastic , nelipicios şi potrivit de tare (cam 12 – 15 minute). Se...

Negresă cu biscuiţi

In Prajituri la 16 Dec 2012

Untul şi ciocolata se topesc până capătă consistenţă lichidă. Ouăle se mixează întregi cu zahărul şi mierea, apoi se adaugă compoziţia de unt cu ciocolată puţin răcită,cacaoa, cappucinno, făina cernută, esenţa şi biscuiţii rupţi în bucăţi. Se...

Afisate 211 - 240 din 670 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Astrele zic s-o lasi mai usor cu bautura? Dar n-au zis nimic de sosuri pe baza de vin, nu? ;)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]