Reţeta am găsit-o într-un număr mai vechi al revistei ,,Click!Poftăbună!,,.
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă untul topit (să fie lichid şi puţin răcit), apoi făina cernută. Se frământă un aluat care se întinde pe fundul şi pereţii formei de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă din loc în loc, iar deasupra turnăm boabe de fasole ca să nu se ridice la copt. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.
Între timp se prepară umplutura: se bat bine ouăle şi albuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, esenţa de vanile şi laptele de cocos şi se amestecă bine.
După ce a stat aluatul la cuptor timpul necesar, se scoate şi deasupra lui se toarnă crema.Bananele tăiate rondele se aşează peste cremă şi deasupra se presară zahăr brun. Se dă tava din nou la cuptor pentru 35-40 de minute.
Se răceşte complet, apoi se decorează cu felii de banană, ciocolată topită sau rasă sau cu frişcă.
Poftă bună!