publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
“Vraişte” este parola zilei. Repet-o de fiecare dată cînd nu cunoşti răspunsul unei întrebări, dar şi atunci cînd vrei să-ţi impui punctul de vedere. “Şefu’, ce facem cu facturile-alea neplătite?” Vraişte! Din punct de vedere sexual, treburile stau la fel.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogoşi crocante cu brânză dulce
Se amestecă brânza dulce cu zahărul şi coaja de lămâie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt. Făină se pune atâta cât e nevoie ca să obţinem un aluat care nu e lipicios şi care se poate întinde în foaie nu foarte subţire. Se decupează...
Prăjitură cu nectarine si nucă de cocos
Se topeşte untul şi se amestecă cu zahărul. Se adaugă esenţa de vanilie şi ouăle şi se amestecă bine. Făina se cerne cu praful de copt si se adaugă cu laptele de cocos şi iaurtul la compoziţia de unt cu ouă. Se omogenizează bine totul şi se toarnă în tava cu diametrul de...
Cremă de ciocolată
Frişca şi ciocolata se pun la foc mic. Se adaugă şi cacaoa şi se amestecă continuu până ce totul s-a omogenizat. Se dă compoziţia la frigider pentru 20 de minute, apoi se spumează puţin cu mixerul. Se serveşte rece ca atare, cu fructe sau frişcă sau se poate aroma cu...
Aripioare KFC
Aripioarele se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi se şterg de apă. Se ung cu puţin ulei, se presara cu sare şi piper şi se pun în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt şi unsă şi ea cu un pic de ulei. Se prăjesc la foc potrivit pe toate...
Prăjitură cu mere şi crustă de nuci
Pentru aluat se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle, praful de sare, brânza de vaci, apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se adaugă cubuleţele de mere fără coajă şi se omogenizează bine aluatul. Se toarnă în tava 25/35 cm...
Gogoşi pufoase
Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul topit şi răcit, coaja rasă de lămâie , praful de sare şi făina cernută. Se frământa un aluat elastic şi nelipicios care se lasă să crească cam o...
Şniţele crocante
Se taie carnea în bucăţele potrivite care se aplatizează puţin cu ciocanul de şniţele. Ouăle se bat ca pentru omletă cu puţină sare. Se adaugă caşcavalul ras şi un pic de făină. Fulgii şi covrigii se zdrobesc, dar nu foarte mărunt şi nu se amestecă. Carnea...
Îngheţată de caise cu iaurt
Din cele 500 g caise, jumătate se fac piure, iar cealaltă jumătate se taie ăn cubuleţe mici. Frişca se bate spumă tare şi se amestecă cu iaurtul, piureul şi cubuleţele de fructe. Se omogenizează uşor compoziţia şi se pune în cutii care vor merge la congelator. Se mai scot...
Plăcintă cu cartofi
Se pregăteşte aluatul pentru cele două foi: se amestecă apa cu uleiul, sarea şi praful de copt, apoi se adaugă făină cât să obţinem un aluat nelipicios .Se lasă deoparte. Pentru umplutură : se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe micuţe. Se pun la fiert...
Vulcani de ciocolată
Topim într-o crăticioară la foc mic untul, ciocolata şi zahărul. Se toarnă totul într-un castron, apoi se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă bine după fiecare. Se încorporează şi piureul de zmeură făcut din 100 g fructe şi se omogenizează...
Cheesecake cu roşii
]ntr-un castron se amestecă brânza cu smântână cu brânza sărată, ouăle crude, oul fiert tare şi tăiat cubuleţe, măslinele, făina, pătrunjelul tocat şi un praf de piper. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă într-o crăticioară mai mică...
Îngheţată cu ciocolată şi lapte de cocos
Se topeşte ciocolata în frişca lichidă într-un vas la foc mic. Se dă apoi la răcit. Se mixează ca să se spumeze şi se adaugă laptele de cocos ţinut în prealabil la frigider şi fulgii de cocos. Se amestecă bine şi se pune într-o cutie de plastic ce va merge la...
Gogoşi greceşti
Se pune apa la fiert cu untul şi un praf de sare. Când clocoteşte se adaugă făina toată odată şi se amestecă energic ca sa nu se facă cocoloaşe. Se pune aluatul la răcit. Când e bine răcit se pun pe rând ouăle amestecând foarte bine...
Cupcakes cu spumă de zmeură şi ciocolată albă
Ciocolata, untul şi zahărul se pun la foc mic într-o crăticioară să se topească. Se toarnă apoi într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după fiecare, esenţa, brânza dulce şi făina cernută cu praful de copt.Se amestecă totul foarte...
Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos
Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit. Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se...
Tartă cu caise şi iaurt
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi vanilia şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se adaugă compoziţiei de unt cu zahăr împreună cu iaurtul. Se omogenizează bine. Se...
Tort egiptean
Se prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o budincă. Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu untul...
Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata
Preparare Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata Fasolea se spală în câteva ape, apoi se pune la înmuiat pentru câteva ore. Se spală din nou şi se pune la fiert. Când e pe jumătate fiartă se adaugă bucăţile de costiţă şi se fierb...
Şniţele de cod la cuptor
Fileurile se dezgheaţă şi se scurg bine de apă. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se presară cu sare, piper şi praf de usturoi. Ouăle se bat bine ca pentru omletă, apoi li se adaugă 2 linguriţe de făină şi se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Fileurile...
Salată cu crutoane
Se taie totul după preferinţă, se asezonează cu sare, piper, oţet, ulei şi mărar. Se serveşte salata cu bucăţi de pâine prăjită. Pentru cine nu e la dietă, în salată se mai pot pune fâşii de piept de pui la grătar. Poftă bună!
Fursecuri cu multă ciocolată
Se amestecă untul cu zahărul pentru câteva minute, apoi se încorporează făina cernută împreună cu cacaoa. Se adaugă şi ciocolata tăiată în bucăţele şi se frământă amestecul cu mâna. Se formează un cilindru cu diametrul de 4 – 5 cm...
Pizza GoodFood
Se pregăteşte aluatul: într-un castron se pun făina cernută, mălaiul, sarea, uleiul de măsline şi drojdia dizolvată în 40 ml apă călduţă din cei 140 ml. Se amestecă totul. Rezultă un aluat moale care se dă deoparte pentru 15 minute. După acest timp se...
Spumă de căpşuni
Se spumează frişca rece. 200 g căpşuni se fac piure , iar 100 g se taie cubuleţe. Se încorporează în frişca bătută împreună cu zahărul vanilat şi se amestecă bine. Se porţionează şi se dau cupele la rece până la servire. Poftă bună!
Cremă de zahăr ars
Se caramelizează zahărul la foc mic într-o crăticioară cu pereţii mai groşi împreună cu câţiva stropi de apă. Se amestecă să nu se ardă. C-nd e gata se toarnă în vasul în care urmează să meargă la cuptor, de preferat rotund şi nu foarte mare....
Baklava Muffins
Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc. Ingredientele uscate...
Brownie Chocolate Cake
Se topesc la foc mic ciocolata tăiată bucăţele şi untul. Se dau deoparte. Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o spumă. Se amestecă apoi cu ciocolata si untul topite, făina cernută şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă...
Salată de vinete cu ceapă verde
Vinetele se coc pe flacără sau pe grătarul cu cărbuni. Se lasă la răcit, apoi se despica pe jumătate şi cu o lingură se scoate miezul copt care se pune pe un tocător din lemn înclinat ca să se scurgă tot sucul din ele. Se toacă sau se fac piure şi se asezonează cu sare ,...
Pui la rotisor
Puiul se curăţă, se spală, se şterge şi se taie în jumătate. Bucăţile se ung cu un pic de ulei şi se presară cu condimente. Se pun la rotisat pentru o ora şi jumătate sau două. Se poate servi cu salată de legume crude sau murate la saramură sau cu mujdei. Poftă...
Fursecuri cu lămâie şi nucă
Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute. Se scoate de la rece şi...
Chefal la cuptor
Peştele se curăţă de solzi şi intestine, apoi se spală şi se şterge bine. Se condimentează cu sare şi piper şi se umple cu usturoi şi pătrunjel. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune peştele. Se dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute. Se...