Sărmăluţe fierte cu vin

de madi_marin in Porc, 2 Noi 2012 | 15006 vizualizari

 

Sărmăluţele îmi pla la nebunie. De porc, amestec, de pui, în frunze de viţă sau de varză….oricum ar fi pregătite sunt pe gustul meu. Răsfoind în ultima vreme numere mai vechi ale unor reviste culinare, am găsit reţete de sărmăluţe fierte cu vin. Şi mi-am propus să încerc şi eu. Au ieşit foarte bune şi cu siguranţă de-acum încolo numai aşa le voi pregăti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • varză murată
  • 1 ceapă mare
  • slănină afumată
  • orez
  • piper
  • cimbru
  • mărar uscat
  • pastă de tomate
  • 2 căni cu vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe fierte cu vin:

Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză.

Se taie foi potrivite care se ţin în apă rece pentru 15 minute. Se scurg, apoi se formează sărmăluţele.

Se pun într-un vas de cuptor  împreună cu slăninuţa afumată, se presară cimbru şi mărar uscat şi se adaugă apă cât să le acopere şi se dau la foc potrivit. După ce au început să fiarbă se pune şi o cană cu vin.

Când sunt aproape gata se amestecă pasta de tomate cu restul de vin şi se toarnă peste sărmăluţe. Se lasă să scadă bine.

Se servesc neapărat cu mămăliguţă şi ardei iute, eventual smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe fierte cu vin" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman