Kefta tunisienne

de Criss in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2020 | 10200 vizualizari

 

Niste chiftele, veti spune. Ei bine, niste chiftele, dar putin diferite de ale noastre. Sa fiu sincera, eu nu ma omor dupa chiftelele din carne, imi plac doar chiftelutele marinate, pe care le mananc o data pe an, la o terasa de la mare :), altfel le prefer pe cele de naut sau din legume. Dar acestea mi-au placut, drept urmare, le-am facut de mai multe ori. Merg foarte bine cu orice garnitura, dar si numai cu o salata. In reteta originala, e prevazuta o cantitate de 100 g carne tocata de vita, dar mie mi s-a parut cam putina si am pus 200 g carne. Reteta originala o gasiti aici.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi 
  • 1 ceapa 
  • 200 g carne tocata de vita 
  • 1 legatura patrunjel 
  • 2 oua 
  • 100 g pesmet 
  • sare 
  • piper 
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta tunisienne:

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare (ca pentru piure). Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de cartofi, se adauga ceapa tocata marunt, carnea tocata, patrunjelul tocat, ouale, pesmetul, sarea, piperul si boiaua de ardei. Se amesteca sa se omogenizeze compozitia. Cu palmele umezite se formeaza chiftelutele, care se aplatizeaza si se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc. Se scot pe hartie de bucatarie, care va absorbi surplusul de ulei, apoi se servesc cu o salata de sezon. Foarte bune!

TIPS-URI

1

 In reteta apare trecut "1 cui à s Tabel". Ei bine, Google translate nu m-a ajutat deloc, pentru ca mi-a tradus " 1 lingura Tabel", asa ca n-am inteles care era ultimul ingredient, drept urmare l-am omis. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta tunisienne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne si legume, la cuptor