E un fel de supă-tocăniţă ungurească.Eu am pregătit-o cu carne de porc, deşi se poate face şi cu carne de vită.E dulceagă, aromată cu chimen şi picantă de la boiaua iute. E foarte bună!
Legumele şi carnea se taie în cubuleţe.
Se pune puţin ulei la încins şi se călesc ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii. Se pune şi carnea, apoi se adaugă apă cât să acopere totul. Se lasă să fiarbă totul cu capac până ce cărniţa e aproape gata. Atunci se adaugă cubuleţele de cartofi şi puţină apă dacă mai e nevoie şi se lasă să fiarbă şi cartofii.
Spre sfârşit se adaugă pasta de toamte, sarea, boiaua dulce, chimenul şi boia iute după preferinţă.
În oala mare se poate pune boia iute mai puţină şi dacă se mai doreşte se serveşte supa cu ardei iute proaspăt sau murat.
Poftă bună!